Tre ungdomsligatrænere erhverver P-licens

U/17- og U/19 Ligacheftrænerne i AaB, Jacob Friis og Lars Knudsen, fik onsdag beviset på, at de har gennemført den bedste fodboldtræneruddannelse, DBU’s P-trænerlicens, der er tilsvarende UEFA’s Pro-license. Også Odense Boldklubs nye U/19-træner, Tonny Hermansen, kunne glæde sig over den nye, flotte titel, da også han bestod DBU Pro-eksamen, der afslutter P-licensforløbet.

Uddannelsen fungerer som et halvandenårigt forløb, så de dygtige trænere har været i gang siden januar, 2014. Forløbet afsluttes med en mundtlig eksamen på baggrund af den skriftlige opgave, eksaminanderne har udarbejdet under uddannelsesforløbet.

OB U/19-træner, Tonny Hermansens, hovedopgave omhandlede ’helhedsperspektivet i forbindelse med indlægsspiller i og udenfor feltet’ – den samlede opgave fyldte 80 skrevne sider, 35 siders statistik, to DVD’er med 140 øvelser, som alt sammen blev udarbejdet via analyse af EM 2012, VM 2014, U21 EM, Champions League, otte FC Barcelona-kampe, otte Manchester City-kampe, otte Bayern München-kampe og endelig 15 kampe med Vejle Boldklub. Tonny Hermansen er da også fint tilfreds med endelig at have fået beviset på, at han har opnået den bedste fodboldtræneruddannelse.

– Det er dejligt at have bestået den. Det betyder jo, at jeg kan kalde mig P-træner, og det er den højeste uddannelse, jeg kan få inden for mit fag. Det viser, at det betaler sig at arbejde hårdt. Når man kommer op i årene som jeg, så er det ikke bare at sætte sig ned og skrive, som jeg gjorde for 20 år siden, siger en glad Tonny Hermansen til ob.dk.

Jacob Friis og Lars Knudsen, der er AaB’s eksempler på nye P-licenstrænere, er også tilfredse med udbyttet af det lange uddannelsesforløb. Desuden er begge blevet tildelt opgaver omkring klubbens ALKA Superliga-hold, da Jacob Friis to gange ugentligt står for specialtræning med Superligatruppen, mens Lars Knudsen har fået en række screening- og scoutingopgaver.

– Det har været spændende virkelig at kunne fordybe sig, og vi har haft muligheden for at arbejde i dybden med mange forskellige fodboldfagligheder, så vi har fået dem helt ind under huden, fortæller AaB U/19-træner, Jacob Friis, om uddannelsesforløbet til aabsport.dk, og hans kollega på U/17-holdet bakker op.

– Ud over at uddannelsen har givet styrkede trænerkompetencer, så har det også været inspirerende at arbejde sammen med trænere fra andre pro-hold i Europa og lære mere om andre fodboldkulturer og fremgangsmåder, forklarer Lars Knudsen.

Blandt optagelseskriterierne til DBU P-licens, der som ovennævnt er identisk med UEFA’s Pro-license, er, at kursisten skal have en gyldig A-trænerlicens samt fungere som cheftræner for enten herreseniorhold på Superliga-, 1.- eller 2. divisionsniveau, U/17- eller U/19 Ligaen, kvindernes 3F Liga eller et af DBU’s landshold på kvinde- eller herresiden.

In this article