U/16-landstræner har klar idé med stort antal spillere

Per Holm, landstræner på det danske U/16-landshold, har en klar idé om, hvad han vil med hele 36 spillere til én samling, og ser det slet ikke som et problem, med så mange inde ad gangen.

Når U/16-landsholdet den 1. september mødes i Tilst til den første samling med den nye årgang, er det med en landstræner, der har en hel klar plan. Samlingen går ud på, at han har samlet 36 spillere, der passer til cirka tre startopstillinger. Disse hold skal så møde hinanden på kryds og tværs. Det bliver altså en samling med fokus på kampe, inden han skal udsortere lidt i antallet af spillere.

Foruden en klar idé om, hvad han vil lave med spillerne, har han også tænkt over, hvorfor han har taget hele 36 spillere med på én gang. Det hele går ud på, at kunne skabe det bedste forløb. I klubberne er prioriteringen mellem U/15- og U/17-holdene stor. Samtidig er det et stort spring. Derfor synes Per Holm, at det er vigtigt, at få samlet spillerne på U/16-landsholdet, så springet måske kommer til at føles mindre, og at man på den måde tager det hele ét skridt ad gangen.

Med sådan en stor gruppe spillere på samme sted, kunne man godt tro, at det ville være en stor mundfuld. Men Holm ser det ikke som det store problem.

– Nej, tværtimod, siger landstræneren til D’ BOLD.

Allerede to uger efter, den 15. og 16. september, skal Per Holm igen have en stor gruppe drenge til samling. Denne gang udtager han dog omkring ti færre spillere, når han har udset sig dem, han synes han bedst kan bruge. Derfor går anden samling også ud på, at træne mere frem mod kampene mod Ungarn i starten af oktober, samt rette spillestilen mod den, som han synes holdet skal spille.

In this article