U/19-spillere om landsholdsudtagelse: Bliver en udfordring

Embed from Getty Images

Vi kunne, i sidste uge, her på D’ BOLD, berette, at der var udtaget 36 spillere udtaget til U/19-landsholdet, og iblandt disse var Andreas Raahauge og Stefan Gartenmann, der ser de kommende to kampe som en udfordring.

Andreas Raahauge er debutant på U/19-landsholdet, og er, på grund af nogle gode præstationer for FC Midtjylland, fået sit navn på Jess Thorups liste.

– Det føles godt at blive udtaget til U/19-landsholdet, fortæller Andreas Raahauge til D’ BOLD, og tilføjer, at det er en udfordring, han er frem til, men forsikrer samtidig, at det at være udtaget til U/19-landsholdet kun er et lille skridt på vejen mod A-landsholdet.

– Det er et meget lille skridt tættere på A-landsholdet, og der er lang vej dertil endnu, men det er noget, vi alle arbejder for at nå, fortæller målmanden.

For Stefan Gartenmann er det ikke første gang, han er blevet udtaget til U/19-landsholdet, men gang nummer 11 – endnu en gang, han ser frem til.

– Det er altid en ære at spille på landsholdet, uanset hvilken årgang, det er med. Derfor tror jeg, at det bliver en lige så stor oplevelse som de forrige 30, fortæller forsvarsspilleren, med henvisning til, at han har optrådt 30 gange, i alt, for ungdomslandshold.

Begge spillere ser frem til de skandinaviske derbykampe, hvor de møder, henholdsvis, Norge og Sverige, og kigger tilbage i tiden, hvad angår historik mellem de tre hold, Danmark inkluderet.

– Jeg tror, at vi kommer til at klare os godt, begynder Raahauge til dbold.dk.

– Vi har en stærk trup på alle pladser, foruden at vi har mødt begge hold før, og altså kender deres spillestil, forsikrer den unge målmand.

– Begge hold bliver en stor udfordring, da de nok gerne vil slå Danmark, som de aldrig har besejret i denne årgang (U/19-årgangen, red.).

Stefan Gartenmann er af samme holdning, hvad angår synet på de to modstandere.

– Både Sverige og Norge plejer at have stærke hold, og specielt Sverige har skabt store resultater i ungdomsregi, fortæller spilleren.

– Jeg har, dog aldrig tabt til nogle af landene, så det foretrækker jeg at holde sådan, tilføjer Gartenmann med et grin.

For Gartenmann er det to forventningsfulde kampe, der står ham i vente, idet han ser en 3-0 sejr over Norge, og en 1-0 sejr over Sverige, som en mulighed.

– Jeg har mødt dem en del gange og det er altid rart at have håneretten i Norden, så det at vinde kampene over vores naboer (fra Sverige og Norge, red.) er vigtigt, fortæller Gartenmann, og tilføjer, at A-landsholdet ikke ligger alt for meget i tankerne, da der er noget vej endnu.

Andreas Raahauge og Stefan Gartenmann møder Norges U/19-landshold, i den første af de to venskabskampe, den 5. september klokken 13:00 i Slutkär Idrætspark.

In this article