Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 4: Casper Radza, OB

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

21-årige https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Radza fik efter seks år i klubben førsteholdsdebut for OB, da førstemålmanden Michael Falkesgaard 27 minutter før tid måtte bæres fra banen grundet en skade. Radza bidrog via en glimrende redning i en hektisk slutfase til bevarelsen af det ene point, som 2-2-resultatet sikrede både OB og gæsterne fra AGF.

I alt 20 gange havde https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Radza overværet en Superliga-kamp fra OBs bænk uden at få lov til nogensinde at sætte sit præg på banens begivenheder. Fredag aften skete det omsider, at et solbeskinnet TRE-FOR Park kunne lægge græs til fynboens første indhop i karrieren. Baggrunden for debuten var, som det så tit er tilfældet, uheldig, idet den skyldtes en grim knæskade til konkurrenten Falkesgaard. Men man siger, at den enes død er den andens brød, og mon ikke Radza kan bekræfte ordsprogets relevans?

– Nej, jeg er ikke glad over, at Falk er blevet skadet, men når situationen er, som den nu engang er, så er det klart, at det er en stor mulighed for mig. Det er sådan, jeg ser på det, fortæller debutanten til D’BOLD.

Noget kunne i hvert fald tyde på, at Radza havde forberedt sig godt, for da han et godt stykke inde i overtiden for første gang blev testet af en sulten flok aarhusianere, pakkede han “jeg har styr på det”-attituden op af handskerne. AGFs Ahmed Yasin modtog bolden på kanten af feltet og fra en spids vinkel kanonerede han bolden op mod krydset i nærmeste målhjørne, men Radza bevarede køligheden og fik pareret på en måde, som fik ham til at ligne en løvetæmmer, der havde fået til opgave at holde styr på en kattekilling.

– Det var selvfølgelig en kæmpe oplevelse at få debut, og det er jo noget, jeg har håbet på ville ske på et tidspunkt, og så skete det i fredags, og det var kæmpestort. Nu håber jeg bare på at få nogle flere kampe, konkluderer den mangeårige ungdomslandsholdsspiller.

https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Radza kom til OB fra Assens i 2009, og de første fire år i Fyns største by var der ungdomsfodbold på programmet. I 2013 blev den blonde sidste skanse forfremmet til førsteholdstruppen, hvor han dog startede med at stå i skyggen af Jesper Christiansen, Mads Toppel og senere også Emil Ousager. Disse tre keepere har imidlertid forladt OB, og pr. dags dato udgør nu knæskadede Michael Falkesgaard den sidste stopklods for Radzas tjans som førstevalg på målmandsposten.

In this article