Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 6: Edgar Babayan, Randers FC

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

19-årige Edgar Babayan fra Randers FC blev i weekendens 0-1-nederlag mod Viborg FF skiftet ind allerede efter 43 minutter, fordi en skade drillede holdkammeraten Mikael Ishak. Kampen var Babayans tolvte for klubben, og venstrekanten fik en hovedrolle, da han kort før tid fik fremprovokeret en udvisning til Viborgs Christopher Poulsen.

I snart to år har Edgar Babayan jævnligt været inde omkring Randers’ førstehold, men efter debuten en novemberdag i 2013 gik der et stykke tid, før offensivspilleren atter fik lov til at mærke duften af Superliga-græs. I sidste sæson blev det kun til fire kampe, mens Babayan i denne sæson har fået spilletid i dem alle på nær tre.

Indtil weekendens hjemmekamp mod Viborg var det aldrig før sket, at Babayan havde spillet en hel halvleg i Superliga-regi. Da det endelig hændte i søndags, blev der takket for tilliden, idet teenagerens hurtige fødder otte minutter før tid fik snydt en rundtosset Christopher Poulsen, som i stedet for bolden ramte Babayans skulder.

Jamen jeg får bolden ved sidelinjen, og så springer han nærmest op på mig. Jeg ved ikke lige, hvad han prøvede på, forklarer offeret Babayan til D’BOLD.

Dommer Dennis Mogensen var hurtig på aftrækkeren og straffede den viborgensiske syndebuk ved at tildele ham hans andet gule kort i kampen. Dermed var udeholdets besætning reduceret til ti mand, men lige lidt nyttede det for Randers, som måtte se sig slået på AutoC Park med slutcifrene 0-1.

Edgar Babayan har armenske rødder, er født i Tyskland og flyttede til Danmark, da han var to år gammel. Det er altså muligt, at flere landshold vil kaste snøren ud efter midtbane-kometen. Men hvis han kommer til at stå med det luksusproblem, vil løsningen ligge lige for. Det afslører Babayan over for D’BOLD.

– Jeg vil helst spille for det danske landshold, siger han.

In this article