16-årige Jacob Bruun Larsen debuterer for Dortmund i sejr

Der var dansk glæde at spore, da Dortmund tirsdag aften spillede træningskamp mod St. Pauli. En kun 16-årig dansker fik nemlig debut. 

I januar dette år hentede Borussia Dortmund noget overraskende det danske Lyngby-talent Jacob Bruun Larsen.

Her gik den unge storkøbenhavner fra en dagligdag  med fodbold i U/19 Ligaen til en tilværelse som Borussia Dortmund-spiller.

Den kun 16-årige U/18-landsholdspiller har siden skiftet kæmpet sig op i hierarkiet, og da Dortmund tirsdag aften spillede træningskamp mod St. Pauli, var det med en masse unge spillere og reserver på holdkortet, da det tyske storhold var tynget ud grundet landsholdspausen, hvor mange af klubbens spillere var afsted på landsholdstjeneste.

Det havde altså gjort plads til den kun 16-årige dansker, som startede kampen på bænken, mens spillede som Robert Weidenfeller, Neven Subotic, Sven Bender, Adnan Januzaj, Adrien Ramos og Marcel Schmelzer fyldte startopstillingen.

Netop Adnan Januzaj, stortalentet der er udlejet fra Manchester United, scorede sit første mål for klubben, og sørgede for en 2-1-føring med 20 minutter igen.

Her gjorde den nye Dortmund-træner Thomas Tuchel brug af en af sine mange indskiftere, og minsandten om det ikke var danske Jacob Bruun Larsen, der løb på banen foran de 25.731 tilskuere.

Den unge dansker fik altså de sidste 20 minutter på banen, og dermed sin første smag af førsteholdsfodbold med sin uofficielle debut. Kampen sluttede 2-1 til Dortmund.

In this article