AGF tog point fra U17-mestrene

De forsvarende mestre i U/17 Ligaen, Brøndby, var lørdag taget en tur til Fredensvang for at møde AGF’s ditto. I en højintens kamp hvor spillet bølgede frem og tilbage, viste måltavlen 1-1 efter 80 minutter.

Såkaldte luksusproblemer hører sig også til i U/17 Ligaen, hvor sidste sæsons guldvindere fra Brøndby har haft et stort fravær til træningen på det seneste. Fraværet skyldes at i alt otte af holdets spillere er eller har været til U-landsholdssamlinger. En klar indikation om den kvalitet, som er i de blågules spillertrup.

Men kunne de mange landsholdsspillere og øvrige stortalenter fungere kollektivt? Det var udfordringen og det store spørgsmål i lørdagens kamp mod AGF, som i sæsonoptakten kom med den mærkbare kommentar, at de vil være rækkens bedst spillende hold med bolden. Hmm, blev der tænkt i det danske ungdomsfodboldmiljø, det var ikke ligefrem fordi århusianerne havde forkælet med god fodbold i de seneste år på U17-niveau.

Men det har Allan K. Jepsens unge tropper så sandeligt lavet om på i år. To sejre var inden Brøndbykampen facit efter de første to kampe, hvor man ikke blot havde vundet, men såmænd gjort det med stil.

Jo, der var lagt i kakkelovnen til en god kamp.

Og en god kamp det blev! Begge mandskaber virkede voldsomt opsatte. Spillet bølgede frem og tilbage, pasningsfodbolden var i fokus og nærkampene var hårde og intense.

Brøndby kom først på tavlen. U17-landsholdsspiller Andreas Bruus sparkede i første halvleg på flotteste vis et frispark i kassen, og så var mestrene pludselig på sejrskurs. Bruus dannede i øvrigt en ganske kompetent angrebstrio med Oliver Falkengaard og August Vitus Frandsen. En trio der nok skal komme til at score mange mål.

Mål kunne også AGF score. Manden med skuespillernavnet, Mads Mikkelsen, kender flere af Brøndbys bagerste fra U16-landsholdet, men om det var kendskabet til svaghederne hos gæsternes bagerste, der gjorde udslaget, skal være usagt. I hvert fald var Mikkelsen på pletten, da AGF havde brug for det.

Efter Mikkelsens udligning gik begge hold efter sejren, og på trods af adskillige halve chancer og tilløb til endnu flere, sluttede det hæsblæsende opgør 1-1.

In this article