Brøndby U19 på tavlen efter sen scoring

Brøndbys U19-kuld er startet sæsonen dårligt. og tabt sæsonens første tre kampe. Tidligt lørdag eftermiddag skulle man forsøge at få sæsonen første sejr, da OB gæstede Brøndbys bane 2.

BIF-træner Auri Skabalius havde udtaget en profilrig trup til kampen, som blandt andet talte Malte Johansen og Daniel Stückler, der begge har fået debut på de blågules Superligamandskab. Ellers var anfører Niclas Halse, midtbanedirigenten Amir Al-Ammari og sidste sæsons U/17 Ligatopscorer Oscar Carrara blandt de mest velkendte navne. Sidstnævnte var flyttet ud på højrekanten, for at give plads til Daniel Stückler centralt i angrebet.

Første halvleg var en chancefattig affære, hvor gæsterne fra den fynske Ådal startede bedst. I de første tyve minutter var de stribede i teten, så derfor var det mere end uheldigt, da man midtvejs i første halvleg blev reduceret til 10 mand. Kampen var rodet og ingen af holdene havde i den efterfølgende periode held med at sætte spillet. Med godt ti minutter tilbage af anden halvleg faldt der dog ro på sagerne, og Brøndby begyndte at kombinere flot fremad banen.

Da dommeren fløjtede til pausen, var det med en klar fornemmelse at, at Brøndby burde køre sejren i hus i anden halvleg.

Selvom Brøndby var i overtal, så var det ikke fordi, at de vadede i chancer. Bolden havde de til gengæld stort set hele tiden, men en heroisk OB-defensiv forhindrede sjællænderne i at blive farlige. Indskiftede Frederik Simson havde efter godt en times spil Brøndbys største chance, men Jakob Frilund kom fint ud af sit mål, og fik reddet forsøget.

Som halvlegen skred frem begyndte man at tro på, at fynboerne rent faktisk ville hive det ene point i land. OB-forsvaret med Alexander Hemmingsen og Hasan Kurucay var aldeles solidt, og presspillet fungere godt. Angriber Kristian Weber var en enmandskriger i front, og af sporadiske omgange truede han Brøndby-defensiven med sin fart og kreative spillestil.

Med godt tyve minutter tilbage på klokken blev Brøndby tildelt et frispark på kanten af feltet. Daniel Stückler tog sig af det, men angrebsprofilens forsøg røg i OB-muren. I de efterfølgende minutter var hjemmeholdet på ny farlige – denne gang efter dødbolde.

I de sidste 15 minutter fortsatte Brøndby det massive pres, og efter en underkendt scoring fra Daniel Stückler, kom det forløsende mål endelig til Auri Skabalius’ unge tropper.

Rasmus Grosen mødte et indlæg ved bagerste stolpe, hvorefter han smadrede bolden op i det korte hjørne uden chance for Jakob Frilund i målet. Efterfølgende fik OB korrekt underkendt et mål for offside, og så kunne Brøndbys U19-hold kort efter fejre en tiltrængt og ikke mindst fortjent sejr på 1-0.