Danmark nedbrød den norske mur til sidst

Et slagkraftigt dansk U/19-landshold lykkedes med at få hevet sejren hjem over Norge efter mange store chancer.

Med profiler som Mikkel Duelund (FCM), Jacob Rasmussen (Schalke 04) og Stefan Gartenmann (Heerenveen) på holdkortet bød det danske U/19-landshold Norge op til dans i en venskabskamp.

Det danske hold satte sig solidt på kampen allerede fra starten af og fik kombineret sig igennem til flere chancer. I slutningen af halvegen blev spillet mere udlignet, men efter pauseteen satte danskerne både tempo og tryk på.

FC Midtjylland-spilleren Rasmus Kristensen og Esbjerg-spilleren Mathias Kristensen blev sat i kamp fra anden halvlegs start. Førstnævnte Kristensen var vældig tæt på at bringe danskerne i front efter 57 minutter. Men hans hovedstød prællede af på stolpen.

Næste store chance tilfaldt Mathias Kristensen, men heller ikke han formåede at sætte bolden ind bag den norske målmand.

Det gjorde Mikkel Duelund fra FC Midtjyllands Superliga-hold til gengæld. Med et hovedstød på en ripost fra den norske målmand, blev det til en fortjent 1-0-føring til danskerne efter 73 minutter.

I det sidste kvarter af kampen var det udelukkende den norske målmand, der sørgede for at danskernes sejr ikke blev større. Mikkel Duelund var alene igennem og fornuftige muligheder tilfaldt også Rasmus Kristensen og indskiftede Kristian Weber fra OB i kampens slutning.

Men det hele endte 1-0 til det danske U/19-landshold, der allerede på mandag får lov at prøve sig mod det svenske U/19-landshold.

Danmark U/19 XI (4-2-3-1)

Daniel Iversen
Alexander Munksgaard – Stefan Gartenmann – Jacob Rasmussen – Morten Rokkedal
Sammy Skytte – Frederik Lauenborg
Emre Mor – Mikkel Duelund – Kasper Dolberg
Daniel Stückler

In this article