Dansker i England venter på sin chance

Embed from Getty Images

Den 22-årige danske angriber, Nicolai Brock-Madsen, er efter sommerens skifte fra Randers til engelske Birmingham ikke længere selvskrevet til startelleveren. I den engelske traditionsklub står danskeren nemlig bag sidste sæsons klubtopscorer, ni år ældre Clayton Donaldson, som i den seneste sæson scorede 16 kasser.

Det er dog ikke en konkurrence, Brock-Madsen frygter. Han nyder derimod samarbejdet med den rutinerede brite og tror på sin chance.

– Det er ham, der har spillet fast for dem. Han har gjort det godt og scoret en del mål sidste år. Vi er lidt samme type. Han er stor og stærk og god til at modtage bolden og komme i feltet. Så det er fint at have en fyr, der har spillet derovre mange år, som man kan lære af og suge til sig, siger Brock-Madsen til bold.dk.

Selvom Birmingham som regel kun har enkelt mand liggende på toppen i en mere bevægelig formation, end hvad danskeren har været vant til i Randers, hvor den mere stationære 4-4-2 var foretrukket af cheftræner Colin Todd, tager Brock-Madsen det stille og roligt i forhold til at gribe den chance, han ved kommer.

– Jeg tror, det er lidt forskelligt fra kamp til kamp (med hensyn til formationen, red.). Som regel spiller vi med én på toppen i en 4-2-3-1-opstilling, men det er også sådan, vi spiller på landsholdet, og der har jeg haft fin succes, så det er ikke så nyt for mig. Jeg kan godt lide at spille sådan, så det er fint, lyder det fra den fysisk stærke dansker, der i sin tid på U/21-landsholdet havde et imponerende scoringssnit med ni mål i 16 kampe.

Efter skiftet fokuserer ham i første omgang hovedsageligt på at komme til at lære sine nye medspillere og klubbens spillestil at kende, inden han opstiller konkrete mål for, hvornår han gerne ser sig selv som fast inventar af Birminghams startopstilling.

– Lige nu tager jeg det stille og roligt. Jeg skal lige lære dem alle sammen at kende og finde ud af, hvordan vi skal spille. Men jeg håber selvfølgelig, at jeg hurtigst muligt kan komme ind og få spilleminutter og gøre mig gældende og hjælpe holdet. Det er målet. Men det er fint. Jeg er lige kommet herover og fået en fireårig kontrakt. De tror på mig, så nu giver jeg den bare gas til træning, og så håber jeg, at jeg stille og roligt kommer ind i det og kommer til at spille mere og mere, lyder det fra Brock-Madsen, der fortsætter:

– Og vi spiller så mange kampe, at jeg ikke er i tvivl om, at der nok skal blive spilleminutter til mig, og så håber man, at man på længere sigt gør det så godt, at man kommer i startelleveren.

Før sit skifte til England havde Nicolai Brock-Madsen spillet i Randers, siden han var 10 år.

 

 

In this article