FCM på tavlen i U/19 Ligaen efter besøg hos OB

Embed from Getty Images

Odense Boldklub tog lørdag imod de forsvarende mestre i U/19 Ligaen, FC Midtjylland, der skulle prøve at revanchere første rundes nederlag til titelkonkurrenterne fra FC Nordsjælland, hvor ulvene havde store problemer med at få omsat chancer til mål.

Weekendens kamp på Odense Atletikstadion starter en smule overraskende med, at hjemmeholdets træner, tidligere FCM’er, Tonny Hermansen, dirigerer sit mandskab frem i et meget aggressivt presspil, der med en høj forsvarslinje og satsning i duellerne forsøger at overrumple gæsterne fra Herning.

Det friske høje pres efterlader dog muligheder for omstillinger, hvis FCM lykkes med at spille udenom presset. To minutter før dommerens pausefløjt kommer FCM’s Babajide David afsted i netop en sådan omstillingsmulighed. Han finder Mads Døhr Tychosen på kanten, der sender et præcist indlæg ind i panden på frontløber Simon Sterring, som pander 1-0-scoringen i nettet. Sterrings hovedstødsmål sikrer ulvene pauseføringen, hvilket tvinger odenseanerne længere frem på banen i jagt på udligningen. Det lykkedes dog FCM at holde nogenlunde ro på spillet i anden halvleg, selvom OB’erne kæmpede for det udlignende mål.

Med ti minutter tilbage punkterer Rasmus Nissen dog al spænding, da han stiger op på et hjørnespark og scorer kampens anden hovedstødsscoring – igen på Mads Døhr Tychosens oplæg.

For kampens første målscorer, Simon Sterring, var det enormt vigtigt, at han og resten af FCM beviste, at de ikke har problemer med at omsætte chancer til scoringer.

– Det var rigtigt vigtigt at få bremset ineffektiviteten både for holdet men også personligt. Det er dejligt at være i gang rent scoringsmæssigt med mit første turneringsmål i sæsonen, fortæller Simon Sterring til D’ BOLD, inden han fortsætter om kampens slutfase.

– Personligt frygtede jeg ikke, at OB ville få scoret, selvom de pressede os, da vi har en meget solid defensiv, som gjorde det godt.

FC Midtjyllands U/19-cheftræner, Kenneth Andersen, tilslutter sig sin angriber, og han føler bestemt, at resultatet var fortjent.

– Jeg synes, vi vinder en fortjent sejr, selvom OB i slutfasen får lov til at snuse til udligningen, inden vi heldigvis får lukket kampen ned til sidst. Det blev samtidigt en noget urolig kamp på grund af den måde, som den blev spillet på med meget duelspil, men grundlæggende en fortjent sejr, lyder beskrivelsen fra Kenneth Andersen til FCM’s hjemmeside.

Kampens resultat betyder, at begge klubber har tre point – FC Midtjylland har dog spillet en kamp færre en fynboerne.

In this article