Fokus på: Benjamin Steenfeldt Hvidt – U/17-spiller som 14-årig, Schalke 04 og landsholdet

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. Vi er denne gang taget til Aarhus, hvor vi har fundet Benjamin Steenfeldt Hvidt, der har sin dagligdag i AGF.

Valget mellem spejder, håndbold og fodbold

Da Benjamin Steenfeldt Hvidt var blot fire år gammel, begyndte han i den lokale fodboldklub i Kolind, hvor han bor. Grunden var meget simpel. Benjamins far og storebror spillede nemlig begge fodbold på det tidspunkt. Derfor lå det lige til højrebenet, at fodbold skulle være en del af Benjamins liv. Og i Kolind IF, spillede Benjamin med dem, som var to årgange ældre end ham selv. Nu 15-årige Benjamin, er nemlig fra år 2000, og spillede altså med dem fra årgang 1998.

Han deltog i flere omgange til talentsamlinger i AGF, og på et tidspunkt blev han hevet til side, og blev spurgt, om han ville prøve til prøvetræning i klubben, hvor han ville komme til at spille med børn på sin egen alder, men i en større klub.

Fodbold har altså altid været en stor del af Benjamins liv. Men det har ikke altid været det eneste, som han har beskæftiget sig med i sin fritid. Dengang han var yngre, gik han nemlig også til spejder. Og for at det ikke skal være løgn, ville han tilegne sig en helt tredje fritidsaktivitet, nemlig håndbold, da mange af hans venner gik til netop den sport. Men den idé var forældrene ikke helt med på, da de fortalte ham, at han kun måtte have to fritidsaktiviteter ad gangen. Spejder og fodbold forblev så passionen for Benjamin.

Fodbolden begyndte dog med tiden, at fylde mere end interessen for at gå til spejder, hvilket resulterede i, at spejderlivet blev valgt fra, og han så kun fokuserede på sit fodbold.

– Det endte med, at jeg valgte fodbolden, som også har vist sig at være en god ide, fortæller Hvidt til D’ BOLD.

Måtte træne og spille med de ældre, for at blive ordentlig matchet på niveau

Hvidt beskriver sin tid i ungdomsrækkerne som meget lærerige. Han havde nogle trænere i Kolind IF, der ville ham det bedste, og som gav ham masser af selvtillid. Overgangen til AGF var dog noget af en omvæltning, da han med det samme overtog en andens plads på holdet fra årgang 99, som dengang spillede U/13-fodbold. Holdet spillede med om at vinde ligaen, og at komme midt ind i det hele, var en stor mundfuld for midtbanespilleren, der dog fik mere tid på banen, som tiden skred frem.

Og lige siden tiden som U/13-spiller, har Benjamin Hvidt spillet med dem, som var en årgang eller to ældre end sig selv, for at han kunne blive matchet på sit spillemæssige niveau. Og allerede som 14-årig, spillede han med i U/17-ligaen, hvor det også gik helt op for ham, at han virkelig havde potentialet til, at kunne spille med dem, der er ældre end ham selv. Og nu som 15-årig, træner han med U/19-holdet, selvom hans daglige gang i klubben, stadig foregår som førsteårs U/17-spiller.

Den udvikling Hvidt har været igennem, ved altid at spille med de ældre, er han meget glad for, da han føler, han altid har skulle være med helt fremme, og på den måde har presset sig selv, til at kunne følge med, og endda være blandt den bedre del af spillere på holdet.

Hvidt, der altid har spillet på midtbanen i sin tid i AGF, fik på sin fødselsdag en kontrakt med klubben til år 2017.

– Klubben har gjort en kæmpe del for mig, de har støttet mig, og hjulpet mig virkelig meget, siger Hvidt og fortsætter:

– Det er selvfølgelig fedt, at en klub som AGF tror på en. Det giver også en masse selvtillid til at træne hårdere, og give sig selv et boost.

Interesse fra DBU og Schalke 04

Hvidt, hvis store idol er Paul Pogba fra Juventus, er også blevet udtaget til U/16-landsholdets kommende kampe mod Ungarn. En udtagelse han ser som en drøm, der er gået i opfyldelse.

– Da min mor ringede til mig i skolen, troede jeg der var sket noget, da min mor ikke plejer at ringe i skolen. Så jeg tænkte selvfølgelig det værste, men da hun sagde, at jeg var udtaget, kunne jeg ikke lade være med at smile, og jeg blev så lettet. Det var en kæmpe forløsning, forklarer Hvidt, og fortæller, hvordan han vurderer sine chancer for spilletid og debut:

– Jeg vurderer min chancer, for at få debut mod Ungarn, lige så store som mine konkurrenters, da jeg synes vi alle har fortjent det. Der er nogle, som er virkelig gode, og jeg håber selvfølgelig, at jeg kommer til at spille så meget som muligt.

Hvidt har en forkærlighed for Swansea, som har haft danske Michael Laudrup som træner, men er engang blevet kaldt til prøvetræning i tyske Schalke 04. En oplevelse, han ikke ville have været foruden.

– Schalke 04 var en nok den største oplevelse, jeg kunne få på det tidpunkt. Det var en oplevelse for livet. Det var så stort og struktureret, i sær fordi jeg kun var 14 år, og måske ikke var så sikker på mig selv dengang. Men det gav mig selvfølgelig en hel masse med hjem til Aarhus, som jeg nu kan drage nytte af, siger Hvidt til dbold.dk.

På turen havde han sin holdkammerat og gode ven, Kasper Lunding, som også gav en vis tryghed, selvom de ikke boede i samme hus.

– Det gav selvfølgelig en tryggere følelse, at man havde en, som man kunne tale med under træning, hvis man ikke forstod noget.

Hvidt går ikke og tænker over fremtiden, men vil gerne blive i AGF, indtil han ser sig selv være klar til nye udfordringer, der gerne må udspille sig i udlandet.

In this article