KD&C viser danske keepere frem til ’GoalieWar’ i England

Foto: KD&C
Foto: KD&C

Keepers Development & Coaching har for nyligt været i England med en række danske målmænd, til en turnering de i det engelske kalder for GoalieWar.

Den danske målmandsskole, Keepers Development & Coaching, KD&C, har i sommerferien været på besøg i to engelske byer, for at vise deres værd til, hvad englænderne kalder, GoalieWar. Her har de henholdsvis først været i London, og godt en måned senere var de rejst til Sunderland.

Turen til London foregik fra den 20. til den 21. juni. Her var der afrejse tidligt lørdag morgen, hvor de samme dag skulle deltage til de såkaldte GoalieWars. Efter brave præstationer fra alle danske keepere ved den lille turnering, endte blandt andet Filip Mellbin med at blive nummer to i hans U/12 række. Han synes dog turen til Sunderland var bedre, når han så på niveauet af spillerne og kampene. Dog vil han meget gerne med, hvis KD&C igen vælger at tage af sted. Samtidig vandt Christoffer Petersen sin U/17-18 rækker. Hvilket kan ses i videoen nedenfor. Han kunne bedst lide turen til London, da han synes han blev testet bedre med hårdere skud på en kortere afstand, end den i Sunderland.

Turen blev afsluttet med træning, hvor de unge drenge trænede med et velkendt ansigt, nemlig Darren Hart, som har været med til flere af KD&C’s træninger i Danmark.

Spillet er på en måde meget simpelt. Der skydes fra mål til mål på en opsat bane, hvor de så gælder om at score mål og redde modstanderens skud. Det hele foregår på tid, og man er derfor konstant under pres, hvilket i sig selv gør kampene mere spændte. Der var dog lidt forskellige regler, alt efter om de var i London eller Sunderland. Spillet er meget kamprelateret i forhold til reflekser, en hurtig opfattelse af situationer og så med sparke og kasteteknik. Noget KD&C satte stor vægt på, da de skulle deltage.

Turen til Sunderland var mere succesfuld for de fleste danske keepere, hvis man kigger på resultaterne.  Filip Mellbin endte, efter en ren dansk finale, med førstepladsen i U/12 rækken. I U/14-16 rækken blev det også en ren danske finale, hvor Lukas endte med sejren.

I U/17-18 + voksne rækken, endte Christoffer Petersen endnu engang i finalen. Her tabte han dog til en professionel, tidligere Middlesbrough-keeper på 20 år i finalen. Kun med ét mål, og efter et brag af en kamp, med flotte resultater hele vejen til finalen.

Efter den sidste tur, blev to målmænd inviteret til prøvetræning i England hos henholdsvis Tottenham og Manchester City, eftersom flere talentspejdere var tilstedet under turneringen.

KD&C-stifter og træner, Dan Petersen, var ovenud tilfreds med de danske keeperes præstationer i alle ligaer, hvor der var dansk tilstedeværelse. Og ved disse ture lærte han meget mere om kvaliteterne ved både den danske og engelske målmandsstil.

– Engelske målmænd opleves af de fleste som ”shotstoppes”, hvor de er glade, hvis bare de redder bolden. Og det var meget tydeligt begge steder. Både keepere, trænere og scouts var rigtigt glade for det, når de reddede bolden. Vi oplevede yderligere at de fleste var gode til at sparke langt, måske ikke så præcist, og så så vi, at de havde en kompetence vi kunne lære mere af – deres kaste teknik, hvor de med meget stor kraft og præcision kunne sætte bolde i gang, fortæller Dan Petersen til D’ BOLD og fortsætter:

– Og sidst, men bestemt ikke mindst, så har vi en helt anden holdning og et udtryk, som viser, at vi vil det her. En af de store årsager her, kan findes i det faktum, at flere scouts eller kontakter til scouts er ude og følge keeperne til træning, og så gælder det altså om, at præstere hvis man vil videre – her har vi bestemt mere at lære.

KD&C holder i løbet af året flere målmandcamps rundt omkring i Danmark, og har allerede nu planlagt en tur, hvor de skal ned og træne i Spanien.

In this article