Lyngby U/17 slog AaB efter flot comeback

De kongeblå sjællændere fra københavnerforstaden gik til pause bagud 2-0, men på en forrygende anden halvleg vendte Lyngby op og end på tingene, og vandt 2-3 mod AaB i Aalborg.

Det er slående, så meget Lyngbys sæsonstart minder om sidste sæsons sæsonstart. Også her var de kongeblå flyvende i den første håndfuld kampe, og man begyndte pludselig at overveje, om holdet reelt kunne bide skeer med de stolte ungdomsmastodonter som Esbjerg, FC Nordsjælland, Brøndby og FC København.

Det samme spørgsmål stiller man nu sig selv, igen.

Lyngbygenserne skulle lige have den, i danske forhold, umådelig lange bustur ud af benene, inden man skruede bissen på.

Wessam Abou Ali sørgede for en planmæssig start for de bolsjestribede, som, skal vi også skynde os at nævne, har fået en fantastisk start med to udesejre i de første to kampe. I første halvleg var man på vej mod den tredje i sæsonens første hjemmekamp. Lukas Klitten og co. dominerede opgøret.

Men det lavede en Lyngby-scoring fem minutter efter pausen om på. Esben Wolf Andreasen var manden med målet, som virkede som en saltvandsindsprøjtning for udeholdets talenter. Gæsterne flyttede spillet længere frem på banen, og selvom spillet aldrig blev poleret, blev det en hel del bedre. AaB var ramt af skader i midterforsvaret, og nu var det tydeligt at aalborgenserne blev usikre i de bagerste geledder.

Udeholdets Oliver Bjerregaard tillod sig få minutter senere at misbruge en gigantisk chance, inden udligningen ganske fortjent faldt. Endnu engang var det Esben Wolf Andreasen, som kom på måltavlen. Indskiftede Emil Bormeth sparkede først på stolpen, inden Andreasen altså bragte på balance i regnskabet med 2-2-scoringen.

Nu kunne Lyngby have forsvaret det uafgjorte resultat hjem, men det ligger ikke til holdets spillestil.

Så med godt ti minutter tilbage på det nordjyske stadionur bragte gæsterne sig foran. Målet kom fra uventet side, da debutanten Emil Bormeth slap igennem og smadrede bolden i mål til slutresultatet 2-3 uden chance for AaB’s sagesløse keeper. Det er vist det, eksperterne på TV kalder for kampafgørende aktioner.

In this article