Målorgie i U/17 Ligaen da FC Nordsjælland slog Esbjerg

Esbjerg kom foran og pressede længe på for en udlignende scoring, men måtte alligevel se sig slået af topholdet fra FC Nordsjælland, som vandt et ellers jævnbyrdigt opgør med 5-2.

Topkamp er måske så meget sagt. Esbjerg havde inden opgøret blot vundet én af de fire kampe, de havde spillet, mens Farum-talenterne derimod med tre ud af fire mulige sejre hørte til i toppen af rækken.

Men alligevel var der noget specielt over kampen.

Måske det var det faktum, at begge mandskaber i sidste sæson tilspillede hhv. sølv- og bronzemedaljer, der gjorde, at man sad med en fornemmelse af at kampen var lidt ud over det sædvanlige.

Den fornemmelse blev hurtigt gjort til mere end blot en fornemmelse. Esbjerg chokstartede på kunstgræsset, og bragte sig efter kun fem minutter foran med 1-0. Vestjydernes Martin Egelund stod for scoringen efter assist fra den nyslåede kontraktspiller Oliver Olsen. Esbjerg var bedst i kampens indledning.

Og midt i denne periode skete så det for EfB, der ikke måtte ske. FC Nordsjælland svarede igen, og udlignende til 1-1. Værternes Christian Jensen var manden der passerede en chanceløs Niclas Slaikjær i gæsternes mål.

Helt chanceløs var førnævnte Slaikjær ikke ved 2-1-scoringen, som faldt kun otte minutter efter udligningen. FC Nordsjællands Andreas Olsen headede et hjørnespark i mål i en situation, hvor EfB-keeper Niclas Slaikjær flagrede overraskende uintelligent rundt ude i feltet, og ikke levede op til vanlig standard.

Slaikjær kunne dog ikke klandres ti minutter senere, hvor tigerne endnu engang kom på måltavlen, og endnu engang efter et hjørnespark. Ja, rent faktisk var 2-1 målet en tro kopi af scoringen til 1-1, og med sit andet mål denne lørdag eftermiddag var det igen Christian Jensen, som fik nettet til at blafre, da han tæt under mål sparkede kuglen i kassen.

3-1 havde været den perfekte pauseføring for hjemmeholdets U17-talenter, men Esbjerg bed godt fra sig, og Mikkel Nielsens reducering til 3-2 gav de blåstribede fornyet energi.

En energi så stor, at gæsterne i starten af anden halvleg fik overtaget med kampen. Alligevel var det dog de rødklædte øboere som scorede kampens næste mål. Niklas Toft Kristiansen var kynisk foran kassen, efter at Esbjerg havde tabt bolden på et særdeles dumt sted på banen, og med sit tredje mål sæsonmål ville også Toft Kristensen lege med.

Den tendens, altså boldtab på egen banehalvdel, var Lars Vinds tropper ikke færdige med, og med godt ti minutter tilbage på stadionuret udnyttede hjemmeholdets Mikkel Damsgaard et sådant til at gøre det til slutresultatet 5-2.

Et resultat, som ikke fortalte meget om kampens jævnbyrdighed, men som alligevel gav os et retfærdigt øjebliksbillede af styrkeforholdet mellem de to talentudviklingsmastodonter. Esbjerg halter en smule bagved FC Nordsjælland, som sammen med FC København må betragtes som det bedste bud på en guldvinder.