Mark Brink med hattrick, da FCN U/19 led første pointtab i målorgie

Der var lagt op til et U/19-brag, da Esbjerg og FC Nordsjælland, ligaens eneste ubesejrede hold, tørnede sammen lørdag. 

Og et brag, det fik de!

Der var blot spillet to minutter, da Emre Mor driblede flot forbi et passivt Esbjerg-forsvar, og sparkede bolden ind bag Andreas Pedersen, der afløste en skadet Daniel Iversen. Pedersen selv så heller ikke helt skarp ud i den situation.

Gæsterne var tydeligvis ikke klar fra start, og det udnyttede nordsjællænderne til at udbygge føringen til 2-0 efter blot 16 minutter. Her var det er sublimt opspil af de unge tigre, der gav pote. Oliver Miltoft spillede suverænt Daniel Skov i dybden, der scorede kynisk.

Alt tydede på guld og grønne skove for FC Nordsjælland, der havde startet sæsonen fremragende og nærmest i en klasse for sig selv. Dog skulle de være oppe på tæerne, da Esbjerg tidligere på sæsonen havde vendt et 0-2-nederlag til sejr på blot fem minutter – det var mod FC København.

Og gejsten til at gøre det igen, fandt de hurtigt frem. Blot minuttet efter 2-0-føringsmålet stak Mark Brink en bold i dybden til Klaus Moesgaard, der fornemt sparkede bolden i det lange hjørne.

Derefter blev hjemmeholdet fuldstændigt sat. Selv samme Mark Brink skiftede assistentrollen ud med målscorerrollen efter 26 minutter, da han hamrede en ripost fra et frispark i mål. Og så stod den lige pludselig 2-2.

Comeback-kongerne fra det vestjyske var dog ikke færdige. Et minut før pausen bragte Mark Brink nemlig gæsterne overraskende foran, og så kunne alt ske i anden halvleg.

Her skulle man tro, at FC Nordsjælland ville komme ud for fulde gardiner og vise, hvad de formåede at gøre i kampens første kvarter, men det var ikke tilfældet. Allerede efter otte minutter af anden halvleg, var Mark Brink på pletten, da den unge midtbanedynamo på egen hånd sparkede en tomålsføring i kassen.

Esbjerg var derefter tæt ved at udbygge, da Kasper Nissens skud tog stolpen. I stedet kæmpede FC Nordsjælland sig tilbage. Her var Troels Nielsen, som netop var blevet indskiftet, hovedarkitekten bag. Efter 68 minutter indledte han jagten på EfB, da han først udnyttede Lucas Harens flotte tilbagespilning i feltet og fem minutter senere et noget heldigt Martin Frese-indlæg til at bringe FC Nordsjælland tilbage på 4-4.

De sidste kvarter af kampen bød ikke på nogen mål, og dermed måtte begge hold se deres første pointtab indkasseret, men hvilken kamp. Allerede et godt bud på sæsonens bedste.

FC Nordsjælland fører dog fortsat U/19 Ligaen med et point ned til Silkeborg, mens at Esbjerg, som har spillet en kamp mindre end de to, indtager en tredjeplads.

Se FC Nordsjællands mål fra kampen her

In this article