OB klar mod træners tidligere klub

Embed from Getty Images

Det er to revanchelystne hold, der lørdag støder sammen på Odense Atletikstadion, når Odense Boldklubs U/19-mandskab tager imod årgangens forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

Begge hold led i sidste spillerunde snævre nederlag, da Ligafavoritterne fra Herning tabte deres sæsonåbningskamp til sidste sæsons sølvvindere fra FC Nordsjælland med 1-0, mens OB i deres anden ligakamp måtte se sig slået af AaB i et 3-2-nederlag. Ifølge U/19-ulvenes cheftræner, Kenneth Andersen, vil weekendens hjemmehold dog hvis muligt være endnu mere opsatte af en enkelt årsag – OB-træner, Tonny Hermansens, fortid i FC Midtjylland vil anspore OB’erne til at sikre den nye mand i spidsen sejren i opgøret mod den tidligere arbejdsgiver.

– Tonny Hermansen ved, hvad vi står for qua sin tid i klubben, og derfor er det sikkert et ekstra opsat OB-hold, vi støder ind i. OB er et hold, som er dygtige til at spille bolden rundt, og de har scoret fem mål indtil videre, men de har også lukket fem ind i to kampe, lyder beskrivelsen fra Kenneth Andersen til fcm.dk.

Selv ser Tonny Hermansen da også frem til opgøret mod sin tidligere klub.

– Det er et supergodt hold, og det bliver lidt specielt for mig mod min gamle klub og mine tidligere kollegaer, så det bliver spændende. De har mange landsholdsspillere, og det er uden tvivl et af de bedste hold i rækken, vi skal op imod. Deres store styrke er opbygningen af deres ungdomssystem. De er stærke over hele linjen, og det er både teknisk og fysisk. Derudover har de nogle afrikanske spillere, som gør, at de kan komme op i et tempo, som meget få hold kan her i ligaen, og selvom de tabte mod FC Nordsjælland i første runde, så var det på ingen måde fortjent, siger Tonny Hermansen, der dog har planen klar, når det gælder et ellers komplet holds svage sider, om lørdagens modstander til ob.dk.

– De vil hele tiden angribe, så vi skal se på vores egne styrker i forhold til der, hvor de ikke er helt så stærke. FC Midtjylland har ikke nogle deciderede svagheder, men jeg har en lille plan om, hvordan vi kan udnytte de ting, som de er knapt så gode til, lover Hermansen forud for opgøret.

Hvad, OB’erne med garati vil forsøge at forhindre, er, at midtjyderne får skabt flere store chancer end i opgøret mod FCN, selvom det er, hvad Kenneth Andersen håber, han får at se.

– Vi har fokus på at få gjort chancerne store ligesom mod FCN, og så skal vi selvfølgelig være mere effektive, for vi kunne godt have scoret flere mål i forrige kamp, fortæller træner, Kenneth Andersen.

Kampen bliver som ovennævnt ikke spillet på OB’ernes vante græs i Ådalen, da den er flyttet op på Odense Atletikstadion, der ligger klods op ad TREFOR Park, hvor klubbens førstehold har hjemmebane i ALKA Superligaen.

– Her i Ådalen er det lidt mere intimt med tilskuere om den fine bane, og vi føler virkelig, at der er en hjemmebane. På Odense Atletikstadion er vi en større del af en udvikling, hvor drengene spiller på det lille stadion, og de så kan se det store stadion ved siden af. Derfor fortæller jeg drengene, at vi starter her på Odense Atletikstadion, og så er der vores fælles mål, at de skal over på TREFOR Park og spille, siger Tonny Hermansen.

Kampen spilles lørdag 12/9 13.00 efterfulgt af klubbernes møde i U/17 Ligaen.

In this article