OB U/14 mødte storhold ved italiensk turnering

Embed from Getty Images

Fredag drog Odense Boldklubs U/14-hold mod Italien til fire kampe ved turneringen, Torneo Graziano Peretti, i byen Arzignano i det nordlige Italien, hvor de unge fynboer i anden kamp var oppe mod selveste Juventus.

Turneringen varede hele weekenden, og lørdagen bød på de to første af tre gruppekampe, inden den sidste gruppekamp og en placeringskamp blev spillet søndag. Det var en stor, men også lærerig oplevelse at møde hold fra et andet land, vurderer cheftræner Mads Holm.

– Turen til Italien har givet drengene et indblik i, hvad der kræves for at spille med på allerhøjeste niveau, men også forståelsen af, at hvis vi bringer power, mod og knaldhårdt arbejde ind i vores præstation, kan vi spille op med de allerbedste. Derudover har drengene fået sig en oplevelse for livet, med en velorganiseret turnering i det nordlige Italien, som har givet holdet en masse erfaringer i bagagen, som vi nu kan bygge videre på, sagde cheftræner Mads Holm til ob.dk.

Lørdagens første opgave for OB’erne var det italienske mandskab, Vicenza, som viste sig at være en svær modstander. Efter en meget jævnbyrdig start på kampen lykkedes det dog danskerne at bringe sig i front kort før pausen ved scoringen af Andreas Nørgaard, men efter pausen kom italienerne bedre med, og det blev 1-1 med tyve minutter tilbage. Det resultat holdt og gav de stribede fra Odense en fin start, inden det senere samme dag blev tid til kampen, OB’erne formentligt havde set allermest frem til, da de i anden kamp stod over for Juventus.

Noget kunne tyde dog på, at danskerne var en smule benovede over at skulle krydse klinger med en af støvlelandets største fodboldklubber. I hvert fald blev OB fra kampens start presset langt tilbage, men efter 20 minutters spil til et mål, der dog havde budt på en enkelt italiensk scoring, kom OB bedre med i kampen, og efter pausen var kampbilledet så skiftet, da det nu var danskerne, der pressede Juventus – men det afgørende held udeblev, og kampen endte uden danske scoringer, hvilket sikrede Juventus en smal sejr i en tæt kamp mod OB.

Sidste kamp i gruppespillet var mod det lokale hold med det mundrette navn, Arzignanochampio, som stillede op med deres U/15-hold. En hurtig italiensk føring gav hjemmeholdet et overtag, OB aldrig formåede at vende. Til gengæld blev det tyve minutter før tid 2-0, som også blev kampens resultat, hvilket tilsyneladende gjorde fynboerne fast besluttede på at tage revanche i den sidste kamp – placeringskampen mod Verona.

Her dominerede OB fra kampens start men måtte vente til minutterne kort inden pausefløjtet, før det lykkedes Andreas Nørgaard at score sit andet turneringsmål og skabe dansk føring. Da Mikkel Stangerup i anden halvleg kunne gøre det til 2-0, hvilket blev kampens sidste scoring, fik OB en god afslutning på turneringen.

De fire kampe ved turneringen – alle mod italienske hold – endte altså med to nederlag, en enkelt uafgjort og slutteligt en tomålssejr til Odense Boldklubs U/14-hold.

 

In this article