Suveræne U/17-løver knuste bundhold

Selvom Haderslev kom foran med 1-0, var der klasseforskel på FC København og Haderslevs U17-hold, da de lørdag eftermiddag krydsede klinger i domkirkebyen. FCK vandt i overbevisende stil med 1-3, og bekræfter påstanden om at løverne er en af de varmeste guldkandidater.

Der var i forvejen lagt i kakkelovnen til en vanskelig eftermiddag for de blå syddanskere, og blot for at illustrere den forventning, kunne man begynde at sammenligne antallet af U-landsholdsspillere.

Modstanderen fra hovedstaden havde taget hele otte U-landsholdsspillere med til kampen, hvor Haderslev til sammenligning er repræsenteret med nul på U16- og U17-landsholdet, og derfor, selvsagt, ikke kunne prale af én eneste af slagesen. Favoritrollen gik indiskutabelt til FC København.

Men nu er det sådan i fodbold, og det er det skønne ved spillet, at det ikke altid går, som statistikkerne peger på. Haderslev kom først på måltavlen, godt hjulpet på vej af en uheldige FCK’er, som scorede selvmål., og Haderslev Atletikstadion var for en stund en oase af mørkeblå glædesudbrud, men det blev hurtigt virkelighed for Thomas Vilstrups tropper.

I det 33. minut udlignede københavnerne på et flot langskud, for to minutter senere at bringe sig i front med 1-3. Denne gang udnyttede topholdet et sønderjysk boldtab, og så var lykke og ekstase på 120 sekunder forvandlet til bedrøvelse og beklagelse.

Der er ikke langt mellem succes og fiasko, måtte Haderslev U17 sande.

Helt skidt for værterne blev det ti minutter efter pausen, hvor FC København reelt lukkede kampen med scoringen til 1-3. En kamp, som hovedstadens talenter dominerede fra start til slut. FCK var overlegne på teknik, fart og som sagt antallet af U-landsholdsspillere, og det sluttede med en fortjent udesejr på 1-3.

Haderslev-træner Thomas Vilstrup mente efter opgøret, at FC Købehavn var det bedste hold, hans tropper til dags dato havde mødt, og det er da nok heller ikke mod modstanderne fra den ende af tabellen, hvor FCK hører til, at sønderjyderne skal hente deres point.

I næste spillerunde skal Haderslev i en vaskeægte bundgyser møde Silkeborg, mens ligaduksen fra FCK skal forsøge at vinde for femte gang på stribe, når man skal en tur til Aarhus for at møde AGF.

In this article