Talentopsummering – Alka Superligaen, Runde 8

Embed from Getty Images

Grundet sidste uges landskampspause var der pause i Superligaen og de unge danske spillere var derfor ikke i aktion. Men trods et lille break vendte de danske talenter igen stærkt tilbage til Superligaens runde 8.

Kaya på tavlen i Hobro-dummelse

Unge Göckan Kaya, 19, har i denne sæson været et af lyspunkterne hos Hobro, som har fået en svær start på denne sæson. Selvom det blev til en sejr til Hobro, så var det dog en Hobro-fejl der stjal overskrifterne. Hobro havde ikke fået papirene i orden for nyindkøbte Adama Tamboura, så jyderne risikerer at tabe kampen. Alligevel skal man ikke tage noget fra unge Kaya, som har kæmpet hårdt for at få sit første mål for Hobro IK.

Bruninho, Bruninho og atter Bruninho

Brasilianske Bruninho har fået en fantastisk start hos FC Nordsjælland med seks kasser på kun samme antal kampe. Lørdag gik det så udover Viborg FF, som tabte med 0-1 på hjemmebanen på et mål scoret af netop Bruninho i overtiden. Lucas Lerager, 22, startede på banen hos Viborg, men han spillede en tam kamp sammen med resten af holdet og til dels også FC Nordsjællands spillere. FC Nordsjælland fortsatte med at bringe unge spillere. Både Emiliano Marcondes, 20, og forsvarsparret Andreas Maxsø og Pascal Gregor, begge på 21 år. De mange unge spillere og resten af FC Nordsjælland-holdet holdt dog stand og sendte de tre point til Farum.

Randers tog tre point i topkamp

Randers FC var værter for SønderjyskE i den tidlige søndagskamp og det var udnyttede de også til at tage de tre point. Randers startede med Jeppe Tverskov, 22, og Nicolai Poulsen, 22, på banen. De to skulle senere få selskab af Patrick Da Silva, 20, som blev skiftet ind efter 70 minutter. Den indskiftning så ud til at virke, for Mikael Ishak scorede, kun et minut efter indskiftningen, det mål der skulle vise sig at blive kampens eneste. Dermed ender kampen 1-0 til Randers.

Målmassakre i hovedstaden

FCK tog søndag eftermiddag imod AaB på hjemmebane, i en kamp der skulle vise sig at blive en af de mest målrige kamp af alle kampe i runden. Andreas Cornelius, 22, kom for en gangs skyld på tavlen, men han kunne ikke ændre på pausestillingen der lød på 1-2 til gæsterne fra AaB. Selvom resultatet var godt for nordjyderne efter første halvleg skulle det dog ikke gå så godt i anden halvleg. Først kom Kasper Kusk på tavlen for hjemmeholdet, dernæst landsholdsaktuelle Nicolai Jørgensen og så blev det endda endnu værre da Kasper Pedersen, 22, lavede det selvmål der satte et punktum for aftenens resultat: 4-2.

Nulløsning på Vestegnen

Brøndby IF tog søndag aften imod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland i en kamp der skulle gå hen og ende uden scoringer. Selvom Andrew Hjulsager, 20, kom på banen i anden halvleg og Mikkel Duelund, 18, for FC Midtjylland, kunne ingen af de to hold få scoret, så kampen endte 0-0.

Masser af mål i Esbjerg

Esbjerg startede som lyn og torden imod OB på en regnfuld aften i det vestjyske. Fire mål på godt 40 minutter kunne man være vidne til hvis man så kampen. Det var kun U/21-landsholdspilleren, Kenneth Zohore, 21, der kunne gøre noget mod Esbjerg-defensiven i første halvleg, da han reducerede med et mål kort før pausen. I anden halvleg kunne Mohammed El Makrini så endnu en gang reducere, men det var ikke nok for fynboerne. Selvom de lagde et godt tryk på Esbjerg-defensiven kunne de bare ikke få scoret, selvom chancerne ellers var der. 4-2 til Esbjerg imod OB.