Talentopsummering – Runde 10, Alka Superliga

Embed from Getty Images

Endnu en runde er færdigspillet og endnu en opsummering er på gaden. Læs med her for at få det fulde overblik over de danske talenter i Superligaen.

SønderjyskE fortsætter god periode med storsejr

OB har ikke været det bedste hold på udebane i år. Væk fra eget græs har fyboerne bl.a. tabt med 1-5 til AaB og fredag blev det endnu værre, da man gæstede SønderjyskE og led et knusende nederlag på 0-4. SønderjyskE derimod buldrer fremad i Superligaen og den sønderjyske klub er inde i en fremragende periode under den nye træner, mini-Mourinho, Jakob Michelsen. Netop Michelsen måtte foretage en udskiftning allerede efter fire minutter, da Troels Kløve måtte udgå med en knæskade. På grund af skaden kom unge Andreas Oggesen, 21, på banen og derefter var det bare derudaf. Først Nicolaj Madsen, så Johan Absalonsen og så til sidst Marc Pedersen, som potentielt gjorde det af med OB allerede efter en halv time, med hans mål til 3-0. SønderjyskE fortsatte deres momentum i anden halvleg og OB´erne kunne ikke bryde jydernes spilstyre. De kunne heller ikke stoppe Thomas Dalgaard, som scorede til 4-0, fem minutter før tid.

Curth nedlagde sin gamle klub

Viborg er inde i en ganske svingende periode. I sidste uge led man et nederlag til OB på 0-2 og så her i weekenden kunne man juble over en sejr over AaB, som også er inde i en god periode efter sejr på 4-1 mod Brøndby. AaB stillede ellers med en slagkraftig startopstilling med de to unge kanter Frederik Børsting, 20, og Nicolai Thomsen, 22. Men når det hele skal afgøres så finder man den mand, som igennem mange år har tjent netop AaB så godt. Jeppe Curth scorede nemlig kampen efter godt en times spil, og hjalp derefter sit hold til sejr ved ren og skær at forsvare føringen hjem.

Greko med debut i New-Firm-derby-sejr

Brøndby trak sig sejrsrigt ud af kampen mod FC København i det store New-Firm-derby og det var ved hjælp af unge Christian “Greko” Jakobsen, 22, der blev skiftet ind efter en times spil og derefter hjalp til med at score det eneste mål i kampen, som blev scoret af Martin Albrechtsen med ti minutter igen. Alt i alt var kampen en meget hårdtspillende og en tæt affære, samtidig med den var spændende lige til det sidste. Efter målet pressede FCK på, men gæsterne formåede ikke at få udlignet. Dermed vinder Greko og Brøndby en meget vigtig sejr på 1-0 over ærkerivalerne fra FC København.

Lynmål hjalp FC Midtjylland til sejr mod Randers

Unge Patrick Banggaard, 21, kom for alvor i fokus i det nordjyske da FC Midtjylland gæstede Randers FC. Der skulle dog alligevel gå noget tid for der kom mål. Først i anden halvleg kom det der skulle vise sig at være en halv time fuld af action med mål og røde kort. Først kom Banggaard på tavlen og kort tid efter kunne Morten “Duncan” Rasmussen afgøre kampen. Også selvom at Patrick Banggaard modtog sit andet gule kort og måtte derfor tidligt i bad. Randers kom dog aldrig helt tæt på at score og FC Midtjylland holdt stand gennem resten af kampen. Kampen ender dermed 2-0 til Midtjylland mod Randers FC.

Nordsjælland kan også uden Bruninho

Kun 18 minutter skulle Nordsjælland bruge mod AGF der gæstede Farum Park. Og det var helt uden topscorer Bruninho. I hele det første kvarter var FC Nordsjælland i fuld kontrol. Efter 14 minutters spil bragte unge Oliver Thycosen, 22, hjemmeholdet foran med 1-0 og blot fire minutter senere kunne Marcus Ingvartsen, 19, udbygge hjemmeholdets føring. Gæsterne kom aldrig tæt på, selv med et par offensive indskiftninger efter pausen og FC Nordsjælland kunne dermed sikkert cruise sejren hjem resten af kampen.

Tvivlsomt straffespark kostede point for Hobro

Hobro er ikke det heldigste hold i Superligaen. Selvom hjemmeholdet Hobro, måske blev snydt til sidst i kampen mod Esbjerg, så skal der alligevel noget til at smide en 2-0 føring. Hobro var nemlig på toppen i første halvleg og ved mål af nyindkøbte Pål Kirkevold og Thomas Hansen kunne man gå til pause med en 2-0 føring. Men Nicki Bille Nielsen havde gemt alt energien til anden halvleg. Når man kigger på detaljerne i hvert fald. Motoren Nicki Bille slog nemlig til i anden halvleg. Først scorede han sit første mål, fem minutter inde i anden halvleg og derefter kunne han i overtiden sikkert udligne på et straffespark, som muligvis ikke skulle have været dømt. Dermed slipper Esbjerg afsted med et enkelt point, mens Hobro må kæmpe videre i jagten på point.

 

In this article