Talentopsummering – Runde 7, Alka Superligaen 2015/16

Embed from Getty Images

Syvende runde er færdigspillet, Alka Superligaens talenter har igen været i aktion rundt omkring i Danmark, og igen skal de bedste præstationer af spillerne under 23 år belønnes med en nævnelse på D´BOLD.

Runde nummer 7 er færdigspillet. En spændende rundt med relativt få mål, men alligevel var kampene sprængfyldt med spænding og dramatik. Og selvfølgelig propfyldt med U/23-spillere der var i aktion.

Remis i det aarhusianske

AGF er ved at være mestrene i at spille uafgjorte kampe. De seneste to kampe havde endt uafgjort for Aarhusianerne, og selvom der er et ordsprog der går “tredje gang er lykkens gang” lykkedes det alligevel ikke for AGF at få mere end et point med hjem fra hjemmebanen, Ceres Park. Esbjerg fB kom på besøg, og gæsterne stillede op med to U/23-spillere, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen, 20, og Mikkel Vestergaard, 22. Begge to blev skiftet ud i anden halvleg uden at have bidraget med det helt store, trods et stærkt løbearbejde. Hjemmeholdet AGF stillede som sædvanligt med profilen Jens Jønsson, 22, i midterforsvaret og man må sige han leverede en ganske fin indsats idet at gæsterne ikke kom frem til scoring. Kampen ender dermed med en nulløsning i det nordjyske.

Velspillende sønderjyder slog Viborg FF

SønderjyskE har fået en glimrende start på denne Alka Superliga-sæson, og lørdag gik det ud over Viborg FF, som kom på besøg på Sydbank Park i Haderslev. Hverken SønderjyskE eller Viborg FF har i denne sæson været glade for at bruge U/23-spillere. På gæsternes midtbane finder vi alligevel 22-årige Lucas Lerager, som egentlig spillede i fin kamp, selvom de fleste ikke vil have lagt mærke til hans præstation idet at nederlaget overskyggede den udmærkede indsats. SønderjyskEs målræv, Tommy Bechmann, 33, scorede to gange og det var også nok til at sende de tre point til Haderslev – også selvom at Jonas Kamper fik reduceret til 1-2 i starten af anden halvleg.

Trist og positiv oplevelse for Randers mod AaB

Det blev til en sikker 2-0-sejr til Randers i Aalborg, men desværre for gæsterne måtte de skifte den unge vestreback, Erik Marxen, 24, allerede efter en halv time, hvor han gik ud med en skulder der var gået af led. For at gå over til det positive igen, så spillede unge Jeppe Tverskov, 22, en ganske solid kamp og var også med til sikre den vigtige sejr. På AaB-siden, spillede Kasper Pedersen, 22, fra start i midterforsvaret hvor han senere dannede par med Jakob Blåbjerg der også blev skiftet ind efter en halv time i stedet for Kenneth Emil Petersen der endda også måtte udgå med en skade. Frederik Børsting, 20, kom også på banen i anden havleg, men han og resten af AaB-mandskabet kunne ikke nå at gøre noget ved Randers FC der løb med en sejr på 2-0.

Fejldømt straffespark medvirkede til Brøndby-sejr

Man kan ikke tage noget fra Brøndby-præstationen søndag eftermiddag, men dommer Michael Tykgaard var direkte årsag i at Brøndby IF fik en afgørende fordel. Angriber, Ronnie Schwartz blev fældet et godt stykke væk fra feltet, men dommer Tykgaard dømte alligevel straffespark. Dog gav han korrekt et rødt kort til FC Nordsjællands forsvarsspiller, Ramon Rodrigues, da han var bageste mand. Ronnie Schwartz udnyttede straffesparket til en Brøndby-føring. Efter det røde kort havde Brøndby fuld kontrol og Teemu Pukki afgjorde også kampen med fem minutter tilbage. Kort forinden havde Olafur Kristjansson satset offensivt ved at sætte Marcus Ingvartsen, 19, på banen, men hverken ham eller resten af Farum-drengene kunne rette op på skaden der allerede var gjort.

Anders K. Jacobsen fik debut og takkede med scoring

Anders K. Jacobsen er tilbage i OB, og søndag aften fik han debut hvor han oveni købet fik scoret. For at holde fokus på de unge spillere, så spillede Andreas Cornelius fra start for FCK, og selvom formen endnu ikke er særlig god skulle han nok have scoret en eller to gange. I anden havleg kom forløsningen efter en time da netop Anders K. fik scoret sit første mål i OB-trøjen i denne omgang. Lidt senere kom unge Mathias Greve, 20, på banen for at fastholde det solide pres. Det hjalp og OB holdt stand igennem det sidste kvarter efter indskiftningen og dermed kunne de efter slutfløjt fejre sejren på 1-0 på mål af debutanten Anders K. Jacobsen.

Pusic i målhumør mod Hobro

Martin Pusic har efter sine skærmydsler med Jess Thorup, virket top-motiveret. Søndag aften gik det så udover Hobro i Herning, hvor Martin Pusic scorede begge kampens mål. To meget unge spillere, to kommende Superliga-stjerner, kom på banen i anden halvleg. Mikkel Duelund, 18, for FC Midtjylland og Göckan Kaya, 19, for Hobro. Mikkel Duelund kom på banen og viste en smule af de driblefærdigheder han indebærer og Göckan Kaya gav gæsterne et lille boost af energi. Dog var det ikke nok med et boost og hjemmeholdet slår dermed Hobro med 2-0 og bringer sig i spidsen af Superligaen med hele fem point ned til SønderjyskE på anden pladsen.

In this article