Talentopsummering – Runde 9, Alka Superliga

Embed from Getty Images

Endnu en uge er gået og det er igen blevet tid til D´BOLD´s opsummering på de danske talenters præstationer i Superligaen. Læs videre for at få det fulde overblik.

Simonsen matchvinder i Aarhus

SønderjyskEs unge angriber Jeppe Simonsen, 19, fik sig en glædelig start på weekenden, da han fredag aften blev matchvinder mod AGF på Ceres Park i Aarhus. Jeppe Simonsen blev skiftet ind med et kvarter igen og takkede for tilliden ved at score sit første sæsonmål. Midt i al glæden hos Sønderjyderne, kunne man ane en meget skuffet Jens Jønsson, 22, som for anden gang i denne sæson lavede en blunder i forsvaret, som denne gang var assisten til Jeppe Simonsens første sæsonmål. Forinden havde Thomas Dalgaard bragt SønderjyskE foran efter 25 minutter, men blot fem minutter senere bragte georgieren Mate Vatsadze lighed på måltavlen.

Brølstærke Zohore satte Viborg på plads

Kenneth Zohore, 21, er manden i form for tiden i OB, der lørdag eftermiddag scorede hans andet mål i streg i 2-0-sejren over Viborg hjemme på TRE-FOR Park i Odense. Kort før pausen headede han nemlig 1-0-scoringen i nettet. Viborg kom aldrig for alvor tæt på, selvom de arbejde hårdt. Lucas Lerager, 22, var dog alligevel tæt på en enkelt gang, men alligevel kom de hårdtarbejdende Viborg-spillere aldrig på tavlen. Det var dog i stedet den tidligere Viborg-spiller Lasse Kryger der afgjorde kampen med hans mål til 2-0. Kort efter så Serge Deblé rødt og så var kampen endegyldigt afgjort. For lige at slutte af med fokus på en ung spiller, fik Jens Jakob Thomasen, 19, de sidste minutter på banen.

Bruninho bomber mestrene i sænk

Det kunne have været et sjovt scenarie hvis FC Nordsjælland ikke havde Bruninho i klubben. Farum-klubben har scoret i alt ni mål i Superligaen og brasilianske Bruninho har stået for syv af dem, hvilket vil sige at kun to mål ikke er scoret af Bruninho. Den brandvarme brasilianer var endnu en gang på pletten da de gæstede de forsvarende mestre fra FC Midtjylland. Midtjyderne led derfor også deres første nederlag i en kamp hvor hjemmeholdets stjernefrø, Pione Sisto, 20, var helt anonym bortset fra et gult kort i anden halvleg. De to 21-årige stoppere Andreas Maxsø og Pascal Gregor havde endnu en gang fået genvalg på de to centrale forsvarspositioner, og man kan sige i de to leverede varen og var med til at sikre Nordsjælland en vigtig 1-0-sejr.

Corner tilbage i topform

Corner eller Andreas Cornelius, 22, er tilbage i topform, med endnu en scoring i sejren på 1-0 hjemme mod Hobro. Den lignede længe at det skulle blive til en nulløsning efter flere gode redninger af Jesper Rask i Hobro-buret, men alligevel kunne han ikke forhindre U/21-landsholdsspilleren i at score sejrsmålet. Unge Göckan Kaya, 19, var igen et af lyspunkterne hos udeholdet og var også med til at true Stephan Andersen i FCK-målet, selvom det ikke blev til noget. FCK løb dermed med sejren og førstepladsen i Superligaen på grund af en bedre målscorer end FC Midtjylland.

AaB massakrerer Brøndby på eget græs

AaB er inde i noget af en målstime og er også det hold der scorer flest af slagsen i Superligaen. Søndag aften gik det så udover Brøndby IF, som gæstede Nordjyske Arena i Aalborg. Lukas Spalvis åbnede scoringen, før Rasmus Jönsson kom på tavlen. I anden halvleg var dert så unge Nicolaj Thomsen, 22, der scorede efter en lang måltørke. Lukas Spalvis scorede så endnu en gang før Lebogang Phiri stoppede målmaskinen med et trøstemål til 1-4. Med sejren ligger AaB sig på femtepladsen med 13 point efter ni kampe.

U/21-spillere kom på tavlen i Esbjerg

Unge Nicolai Poulsen, 22, kom på tavlen for Randers FC da de slog Esbjerg med 2-0 i Vestjylland. Efter at den svenske U/21-landsholdsspiller, Mikael Ishak, havde bragt Randers foran efter blot to minutter tog Nicolai Poulsen sagen i egen hånd og udbyggede gæsternes føring til 2-0 efter godt 40 minutters spil. Randers-mandskabet spillede en solid kamp og holdt Esbjerg totalt fra chancer igennem hele kampen. Med sejren bringer Randers sig op på tredjepladsen i Superligaen, kun to point efter FC København og FC Midtjylland.

 

In this article