Talenttid INSIDE: OB trætte af bunden: Dernede slutter vi ikke i år! – U/17 Ligaen

De har lidt af et overhængende bundsyndrom i den fynske Ådal. Men nu gider OB’s U/17 Liga-hold ikke længere rode rundt nede i mudderet. – Derned slutter vi ikke i år, lyder det fra en af holdets profiler, og cheftræneren for de fynske talenter mener, at der er grund til optimisme.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid Inside, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U/19- og U/17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

Åh nej, ikke igen!

Med stor sandsynlighed tænker OB’s U/17-spillere nok tilbage på sidste års mareridtsæson i U/17 Ligaen, efter fynboernes første to kampe, der er endt med to nederlag. En frygtelig sæson i fjord, hvor en placering som næstsidst ud af 14 hold var en realitet efter 26 runder.

Med nederlag til Randers Freja og AaB er den dugfriske sæson langt fra startet optimalt. Og med traumer fra sidste sæson skulle man tro, at alarmklokkerne ringer i Odense. Holdets profil på midtbanen, Julius Eskesen, er dog overbevist om, at resultaterne snart vil falde ud til de stribede OB’eres fordel.

– Det er klart, at vores start ikke har været god nok, hvis vi ser på resultaterne. Men vi har et godt og hårdtarbejdende hold, så jeg er sikker på at resultaterne nok skal komme, siger en optimistisk Julius Eskesen til D’ BOLD.

Eskesens cheftræner på U/17-holdet, Anders Skjoldemose, mener også, at der grund til at iklæde sig de positive briller.

– Nej, det er rigtigt, at vi resultatmæssigt ikke har fået en ønskestart i U/17 Ligaen, men holdets præstationer synes jeg har været godkendt og specielt kampen mod AaB gør, at vi kan tage de positive briller på i forhold til holdets udvikling. Kan vi fortsætte disse takter, skal der nok komme point på kontoen, siger cheftræneren og fortsætter:

– Spillemæssigt har det absolut ikke været skuffende. Vi har været dominerende på bolden i begge kampe og specielt i kampen mod AaB rammer vi et højt niveau rent spillemæssigt. AaB har tre muligheder i kampen og alle tre resulterede i scoringer. Selvfølgelig stor kynisme fra deres side, men jeg synes ikke resultatet er retvisende i forhold til spil og chancer.

– Vi har grund til at være optimistiske. Vi lader os ikke påvirke af tabellen, og kan vi fortsætte den udvikling, holdet har gennemgået, vil sejrene også komme.

OB om bunden: Dernede slutter vi ikke igen!

Igennem tiden er mange store talenter, og senere spillere med store karrierer, udklækket i Ådalen. Derfor kan det også virke besynderligt, at det går så relativt dårligt for OB’s ungdomshold i U/17 og U/19 for tiden. U/19-holdet har nemlig heller ikke leveret prangende resultater.

Som en stor klub med tilsvarende stolte traditioner lægger Julius Eskesen heller ikke skjul på, at det er skuffende resultater i ungdomsrækkerne for en klub på OB’s størrelse. Dog er han helt skråsikker på, at det ikke bliver til en bundplacering igen i år for klubbens hold i U/17 Ligaen.

– Ja, selvfølgelig er det skuffende, men vi slutter ikke dernede i år. Vi arbejder rigtig hårdt, så jeg er sikker på, at det bliver til en bedre placering i år.

Cheftræner Anders Skjoldemose accepterer helt påstanden om, at det er skuffende for en klub på OB’s størrelse at rode rundt i dyndet, men minder samtidig også om vilkårene på konkurrencemarkedet.

– Jamen, jeg kan da kun give dig ret i, at OB er en stor traditionsklub, men det giver jo ikke automatisk flere point på kontoen. Selvfølgelig er det det da skuffende, at en klub som OB ikke præsterer bedre i ungdomsrækkerne. Men vi bliver også nød til at forholde os til virkeligheden og den øgede konkurrence, der er omkring de danske talenter. Der er ikke nogen garanti for at de bedste spillere bliver på Fyn.

– Vores vigtigste job i talentafdelingen er stadig at uddanne så mange spillere som muligt til vores førstehold. Selvfølgelig vil vi gerne slutte så højt som muligt i tabellen, hvilket jeg heller ikke er i tvivl om, at vi kommer til. Vi kigger på præstationen og den har været godkendt i de første to kampe og vi går altid på banen for at vinde. Vi skal også uddanne vores spillere til at vinde kampe – det er også en del af gamet, lyder det fra træneren.

Julius Eskesen er klar med en målsætning om i den grad at tage revanche for sidste års sløje sæson.

– Ja, vi skal. En top 6-placering vil være godkendt, men jeg tror på, vi godt kan slutte højere.

Angrebshidsighed og mere kynisme

Vejen til bedre tider på pointkontoen er brolagt gennem spillet på banen. Både træneren og midtbanespilleren har planen klar.

– Vi vil gerne være dominerende på bolden, og så samtidig kunne spille direkte. Vi skal have angrebshidsighed  på den sidste tredjedel, og det at have bolden mest skal ikke være et decideret mål, men gerne et middel til at score mål, siger Anders Skjoldemose og forsætter:

– Jeg synes først og fremmest, at vi fungerer godt som hold. Vi har ikke så mange individualister, men gruppen arbejder hårdt for hinanden. Vi skal turde at spille med bolden, for der er mange dygtige boldspillere, og så skal vi se om vi kan omdanne den megen boldomgang til mål.

– Vi er gode på bolden og har et godt sammenhold, men vi skal være lidt mere kyniske, både foran målet og nede bagved, supplerer Julius Eskesen.

Næste opgave for OB-holdet bliver, når Vejle venter i morgen kl. 14. Her skal fynboerne forsøge at føre planerne ud i livet. Samtidig er taktikken for kampene også klar.

– Vi ved, at Vejle kommer med fart på kanterne og helt fremme. Så vi skal være opmærksomme på deres omstillinger og deres direkte spillestil til deres angribere. Men vi håber da, at det er Vejle, der kommer til at løbe efter bolden, og at vi kan dominere kampen og forhåbentlig udvise lidt mere kynisme i begge felter, siger cheftræner Anders Sjoldemose afrundeligt, mens Julius Eskesen betoner vigtigheden af at få sæsonens første sejr:

– Vi skal først og fremmest have en sejr! Vi skal være lige så gode på bolden som i sidste kamp, og så skal vi score på vores chancer, lyder det fra ungdomslandsholdsspilleren.

In this article