Talenttid INSIDE: Silkeborgs mareridtsstart – U/17 Ligaen

football-606235_1280
Silkeborg er i den grad blevet tacklet ned på jorden i sæsonstarten. Nul point for fire kampe er facit for de unge silkeborgensere.

Det skriger langt op mod himlen, det Silkeborg IF’s U/17 Liga-hold har leveret i de første fire kampe. Et stort rundt nul står der ud for pointkontoen og målscoreren giver heller ikke ligefrem grund til håb og optimisme. 1-16 står der ud fra den konto.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid INSIDE, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U/19- og U/17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

Lukket for mange mål ind – scoret for lidt

Der skal ikke mange matematiske doktorgrader til at kigge på tabellen i U/17 Ligaen og derfra regne ud, at Silkeborg langt fra har fået en god start på sæsonen.

Trods et svært startprogram kan de dog ikke hue sig over resultaterne i Søhøjlandet. 1-3 mod Brøndby, 7-0-nederlag til Esbjerg, 0-3 mod FCK og senest i weekenden endnu et 3-0-nederlag til Lyngby. Det går ikke planmæssigt i Silkeborg.

Derfor er analysen selvfølgelig simpel for Silkeborg-holdet ovenpå en målscore, der siger 1-16 efter fire kampe.

– Vi har selvfølgelig lukket lidt for mange mål ind samtidig med, at vi ikke har scoret på de chancer, vi har skabt, lyder trin et i analysen fra en af de bærende spillere på Silkeborg-holdet, U/17-landsholdsspilleren Jeppe Okkels.

Den skrøbelige start kan ifølge Jeppe Okkels have noget at gøre med mangel på erfaring på holdet. Han er dog også parat til at melde ud, at det simpelthen bare ikke har været godt nok, det der har været leveret.

– Som sagt har vi ikke stået godt nok defensivt, og vi har brændt for mange chancer. Forklaringen er måske nok, at vi mangler lidt rutine og erfaring i Ligaen i og med, vi er et meget nyt hold, men omvendt er det jo ingen undskyldning – vi har bare ikke været gode nok!

Krig og højt humør er vejen frem

Silkeborg-holdet skal ifølge Jeppe Okkels tilbage til gamle dyder og i gåseøjne “bare spille som de plejer”. Derudover skal der kriges på banen fremadrettet for at komme tilbage på sporet igen.

– Vi skal alle være klar til at krige os til tre point. Og så skal vi spille fodbold, som vi plejer, så skal det nok komme, mener Okkels.

Et fortsat højt humør til træning og mere afklarenhed i spillet er også en del af recepten.

– Vi holder hovedet højt og arbejder på de ting, vi skal forbedre til træning.

– Vi skal først og fremmest være mere afklarede samtidig med, at vi skal have lukket ned bag i og selvfølgelig score nogle flere mål. Det er vel ligesom nøglen til en sejr, siger Okkels om det simple regnestykke.

Her og nu gælder det bare om at få point på kontoen og få spillet på rette spor. Så må al snak om målsætninger bare vente, mener offensivspilleren.

– En godkendt sæson er en sæson, hvor vi får forbedret de ting, vi arbejder med, samt en god udvikling på den dårlige start. Målsætningen er at vinde nogle kampe her og nu. Så må vi se bagefter, hvad det kan blive til.

Jeppe Okkels og resten af det unge Silkeborg-mandskab skal lørdag ud på endnu en svær udgave, når HB Køge venter på udebane i U/17 Ligaen.

In this article