Tre teenagermål bag B.93-sejr

Da Boldklubben af 1893, også kendt som B.93, lørdag gæstede Svendborg i 2. Division Gruppe 2, sørgede tre teenagere med en scoring hver for, at københavnerne kunne rejse hjem med en 3-0-sejr.

Cheftræner, Morten Rutkjær, ser det som et stort skulderklap til klubbens traditioner inden for talentudvikling og trænerne bag denne, at 17-årige Andreas Heimer og Nicolai Olsen og Oliver Drost, begge på 19 år, med hver sin scoring var med til at sikre de tre point.

Den stolte klub, der holder til på Østerbro, er blandt historiens mest vindende i Danmark. Ni danske mesterskaber og en enkelt pokalsejr er det blevet til i klubbens 99-årig lange historie, siden fodbold kom på programmet i 1896. Den sidste store triumf fandt sted med pokalsejren i 1982, men siden har klubben ikke leveret resultater af samme karakter. Dog er det lykkedes at holde fast i klubbens traditioner inden for talentudvikling. Således har Superliga-profiler som Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Bashkim Kadrii begge repræsenteret B.93 i ungdomsårene, ligesom Jores Okore, der i dag spiller i engelske Aston Villa, også har været forbi Østerbro-klubben, inden det videre skifte til FC Nordsjælland.

Lørdagens kamp i 2. Division Gruppe 2 bød så på lejlighed til at rose klubbens ungdomsarbejde, da alle tre scoringer fra opgøret mod Svendborg altså blev sat ind af spillere i teenageårene, hvilket er noget, der begejstrer cheftræner, Morten Rutkjær.

– Det er en 17-årig og to 19-årige, der scorer vores mål i 3-0 sejren. Det viser, at vi er på rette vej, og at vores egne talenter udvikles rigtigt, siger Morten Rutkjær til bold.dk, inden han fortsætter med roser til klubbens ungdomstrænere.

– Allerede nu får de unge chancen på førsteholdet og kan gøre en forskel i kampene. Det er en stor ros til de dygtige ungdomstrænere, som knokler i B.93, og som har haft fingrene i disse talenter de sidste par år.

At det er lykkedes at integrere de unge spillere i truppen, hvor balancen mellem unge og ældre spillere er vigtig, glæder naturligvis cheftræneren.

– Vi er i gang med at finde de rigtige energier i truppen, så vi kan præstere i hver kamp i 2. division. Her er de unge spillere, suppleret med nogle gamle selvfølgelig, en vigtig del. I kampen mod Svendborg har vi to 17-årige og to 19-årige med i kampen. Det er stort og tegner godt for fremtiden i B.93, mener træneren.

B.93 ligger foreløbigt på en tredjeplads i 2. Division Gruppe 2 omgivet af Frem og Marienlyst, der indtager henholdsvis 2. og 4. pladsen, mens Fremad Amager topper rækken to point foran B.93, der har spillet en kamp mere end bysbørnene.

 

In this article