U/17-træner: Skader skyld i dårlig sæsonstart

Silkeborgs U/17-træner Jesper Mikkelsen mener, at skader er en stor del af grunden for den dårlige sæsonstart.

Bare ét point efter fem kampe er status for Silkeborg i U/17 Ligaen, hvor bl.a. et 7-0 nederlag til Esbjerg har gjort ondt på jyderne. Ifølge holdets træner, Jesper Mikkelsen, har mange skader gjort det særdeles svært for silkeborggenserne.

– Vi har været udfordret ved at have en del skader. Eksempelvis havde vi syv mand ude til kampen mod Esbjerg. I den kamp havde vi otte førsteårsspillere med, og vi har allerede haft 11 af dem i kamp heraf en stor del fra start, siger Mikkelsen til D’ BOLD og fortsætter:

– Vi glæder os over, at vi allerede har kunne give dem en masse spilletid, for vi tror meget på dem, men vi må samtidig også konstatere, at det nok har været for tidligt, da springet fra U/15 til U/17 er ret stort. Det har vist sig, at vi har været sårbare ved at have måtte undvære vores tre-fire bedste spillere i en stor del af de første kampe, siger Silkeborg-træneren.

Selvom U/17-holdet fra byen ved Himmelbjerget har været uheldige med et mindre skadeshelvede, slår træner Mikkelsen fast, at holdet må koncentrere sig om, hvad de selv kan ændre. Her er defensiven i fokus.

– Vi må koncentrere os om de ting, som vi selv kan ændre på, og vi har haft en del fokus på at få stabiliseret vores defensiv, for selvom vi kun har lavet fire mål, så har vi haft chancer, og det kan tit løsne lidt op for det offensive spil, hvis man har en sikkerhed rent defensivt på holdet, siger han.

Med fem kampe og kun ét enkelt point på kontoen, kan man forestille sig, at det har været hårdt for de unge. Mikkelsen bekræfter, at det netop har været tilfældet.

– Personligt kan jeg godt lide udfordringer, men det har helt klart været hårdt for drengene med den start vi har fået, men det ligger ikke i vores værdisæt i SIF (Silkeborg Idrætsforening, red.) at give op, så vi har aftalt, at vi står sammen om at få det vendt, og vi må enkeltvis og som hold finde nogle ekstra ressourcer, siger Mikkelsen til D’ BOLD og slår samtidig fast, at han forventer en anderledes placering ved vinterpausen:

– Som ny træner uden det store kendskab til ungdomsfodbold er det lidt svært at blive klog på, hvad mine forventninger er til sæsonen, men der er ingen tvivl om, at jeg forventer, at vi ligger anderledes placeret ved vinterpausen, slutter Jesper Mikkelsen, som tidligere bl.a. har spillet for franske Troyes AC, til D’ BOLD.

Næste kamp for Silkeborg er i senere i dag hjemme mod Haderslev. Kampen starter 15:15.

In this article