Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 10: Christian Jakobsen, Brøndby IF

 

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

Da weekendens derby mellem Brøndby og FCK blev fløjtet af med slutresultatet 1-0, kunne en flok glade Brøndby-spillere lade sig hylde foran publikum. Én af tilskuernes helte havde ekstra god grund til at være glad. For 22-årige Christian Jakobsen var kampen ikke blot en blodig dyst mellem to rivaliserende klubber, men samtidig også hans første Superligakamp overhovedet.

Jakobsen blev skiftet ind efter 74 minutter, og venstrekanten udgjorde åbenbart den hestesko, der skulle til for Brøndby. Blot fire minutter efter scorede holdkammeraten Martin Albrechtsen nemlig til slutresultatet 1-0.

Christian Jakobsen nåede dog ikke at udfolde sit fulde potentiale i den kamp, eftersom størstedelen af hans tid på banen blev brugt på at forsvare føringen og losse lange bolde ned mod hjørneflaget. Jakobsens indsats var alligevel mere end godkendt, og derfor var søndagens 16 minutter nok ikke de sidste, hvori offensivspilleren får lov til at optræde på banen iført den gule Brøndby-trøje.

Hele interessen for den 1,89 meter høje fløj startede, da han i sidste sæson scorede syv gange på en halv sæson for Roskilde FC i 1. Division. Brøndby fik øjnene op for ham, og da han i seneste pokalkamp mod Holbæk scorede ikke mindre end fire mål for sin nye klub fra den københavnske vestegn, var han ikke til at komme udenom, da Thomas Frank skulle udtage truppen til New Firm.

Christian Jakobsen kom til Roskilde fra Hvidovre ved årsskiftet, så Brøndby Stadion er hans tredje hjemmebane på lidt over et halvt år.

 

 

 

 

In this article