Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 8: Jeppe Simonsen, SønderjyskE

Embed from Getty Images


Som noget helt nyt i denne sæson, tager D’ BOLD hul på “ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger et talent fra den senest overståede Superliga-runde, som har gjort sig mest bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

Efter to ugers landskampspause blev Superligaens 8. spillerunde fredag aften sparket i gang, og i søndagens tidlige opgør tørnede ligaens nummer to og tre sammen, da Randers tog imod SønderjyskE på AutoC Park. Det blev til en kneben 1-0 sejr for hjemmeholdet, efter SønderjyskE fik smidt en mand ud i første halvleg. Jeppe Simonsen fra SønderjyskE kunne dog glæde sig over karrierens første Superligakamp fra start.

Det var Superligaens toer og treer, og samtidig sæsonens to målfarligste hold, der søndag eftermiddag skulle forsøge at tilkæmpe sig tre vigtige point i toppen af tabellen. Det lå i kortene, at der ville blive foretaget en rokade i SønderjyskEs start 11’er, som betød at 19-årige Jeppe Simonsen ville få sin første Superliga start i karrieren på bekostning af Silas Songani. Simonsen leverede en fin præstation på den offensive midtbane, hvor han i glimt fik demonstreret sin hurtighed og fysik, som må siges, at være der hans primære kompetencer ligger. Efter 65 minutter blev den unge midtbanespiller udskiftet med Andreas Oggesen.

Forinden havde Simonsen spillet syv kampe i Superliga sammenhæng, dog alle i indskifternes rolle. Simonsen blev rykket op i SønderjyskEs Superliga-trup i starten af sidste sæson, og efter en række gode indhop i landets bedste række, blev den unge offensivspiller kvitteret med en kontraktforlængelse frem til sommeren 2018. En aftale sportschef, Hans Jørgen Haysen, udtrykte stor tilfredshed med.

– Jeppe Friborg Simonsen er et talent, som både har gjort det godt på U19 ligaholdet og i
sin første sæson med superligatruppen. Han har leveret en stor og målrettet indsats, og kan han fortsætte af samme spor, har han også potentialet til at blive en dygtig superligaspiller, siger SønderjyskEs sportschef Hans Jørgen Haysen, der ydermere beskriver Simonsen som en hårdtarbejdende person med en ydmyg tilgang til tingene.

Den 19-årige sønderjyde spillede i sine barndomsår i søsterklubben Haderslev FK, inden han senere skiftede til SønderjyskE, hvor han i dag er godt eksempel på klubbens velsmurte talentfabrik. Ved siden af fodbolden studerer det unge talent på handelsskolen, IBC International Business College.

Simonsen kan desuden også varetage angrebspositionerne, og står hidtil noteret for en enkelt kamp for U21-landsholdet.

Jeppe Simonsen har allerede mulighed for at følge op på weekendens startplads, når SønderjyskE fredag møder Morten Wieghorts AGF-mandskab på Ceres Park i Århus.

In this article