Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 7: Jakob Blåbjerg, AaB

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

AaB’s Jakob Blåbjerg blev hurtigt indskiftet, da Kenneth Emil Petersen måtte udgå med en skade da nordjyderne tog i mod Randers FC. Blåbjerg havde ellers fået en god start på sæsonen, hvor han indtil da havde spillet fem fulde kampe fra start. Desværre missede Aab chancen for at kravle yderligere op I tabellen, da Randers vandt 0-2 i søndagens tidlige kamp.

Mens Aab’s unge forsvarstalent Jakob Blåbjerg, blev skiftet ind efter blot en halv times spil, sikrede kronjyderne sig en 0-2 sejr takket være en tidlig scoring fra ALKA Superligaens topscorer Viktor Lundberg, og en hæderlig debut fra Mandla Masango, der som indskifter afgjorde kampen, da han sendte bolden i mål i kampens sidste minutter.

I 14/15 sæsonen blev det til 17 kampe for Blåbjerg, og det unge forsvarstalent har fået en kontinuerlig start på denne sæson, hvor han allerede står noteret for seks kampe.

Blåbjerg skiftede som U/13-spiller til AaB fra samarbejdsklubben Vejgaard Boldspilklub, og i sommer forlængede AaB aftalen med den 20-årige nordjyde frem til 30. Juni 2018. Efter kontraktforlængelsen glædede AaB’s sportsdirektør Alan Gaarde sig over, at have fået aftalen på plads.

– Jakob er en hurtig, forudseende og fysisk stærk spiller, der har udviklet sig med stormskridt i den netop overståede sæson, siger Gaarde til klubbens hjemmeside.

Blåbjerg har selv taget en studentereksamen fra Aalborghus Gymnasium og rykkede i sommeren 201 op i AaB’s Alka Superligatrup. Ved siden af fodbolden studerer han på energiuddannelsen på Aalborg Universitet. Derudover fungerer Blåbjerg som uddannelsesmentor for AaB’s talenter på udvalgte årgange, og den unge AaB ‘er har store ambitioner i klubben

– Min personlige målsætning er selvfølgelig inden for den kommende kontraktperiode at bide mig fast på holdet. I AaB har vi en stærk træningskultur og et fantastisk sammenhold, og selvom vi ikke har det største spillerbudget, så er ambitionen med vores talentmasse og vores traditioner i bagagen altid at spille med, hvor det er sjovt, siger Jakob Blåbjerg, siger Blåbjerg til klubbens hjemmeside.

Blåbjerg for igen chancen for at vise prøver på sit talent, når AaB efter landsholdspausen møder FC København i Telia Parken den 13. september.

Jakob Blåbjerg står noteret for 27 officielle kampe for AaB og 35 U-landskampe for Danmark.

In this article