Ungt Brøndby-talent kæmper mod korsbåndet: Hjælpes af Erik Sviatchenko

En langtidsskade er et hårdt slag for enhver spiller, men det er lige dét hårdere for en ungdomsspiller der netop er brudt igennem på førsteholdet, og har været inde i en god periode. En af dem er Brøndbys Rezan Corlu. 

På søndag støder Brøndby IF mod FC København i sæsonens første New Firm-derby. De to danske storholds reservehold mødtes dog for godt og vel en måned siden. Her sejrede de blå-gule, men en uheldig hændelse præger stadig kampbilledet.

I kampen ramte en korsbåndsskade nemlig den 18-årige offensivspiller, der kun kort tid forinden havde fået debut for klubbens førstehold. En skade der ikke vakte de mest positive tanker.

– Da jeg fik beskeden om, at det var korsbåndet, blev jeg meget ked af det. Jeg skulle lige bruge en dag eller to på at sunde mig over, at jeg ikke kommer i spil det næste lange stykke tid. Men jeg føler, at jeg er kommet mig over det. Det er naturligvis aldrig rart at blive skadet, men denne skade er bare ekstra ærgerlig – især fordi det gik så godt for mig, siger Corlu til Brondby.com.

Efter skaden har den unge knejt modtaget mental coaching af klubbens mentalcoach, Christian Engell. Han lærte den unge spiller en metode, som kunne hjælpe ham nemmere igennem skaden.

– Christian foreslog, at jeg skulle snakke med andre fodboldspillere, som også har været ramt af alvorlige skader, men som er kommet stærkt tilbage. Derfor har jeg snakket med Erik Sviatchenko fra FC Midtjylland. Han blev ramt af en korsbåndsskade på et tidspunkt, hvor alt kørte på skinner for ham. Han fortalte mig, hvordan han holdt humøret oppe, hvad han gjorde under sin genoptræning, og hvilke metoder han har brugt for at komme tilbage rent mentalt,

– Jeg skal glæde mig over de små fremskridt – for eksempel da jeg måtte tage skinnen af benet. Jeg skal glæde mig over de små sejre og bruge dem som motivation for at komme igennem forløbet. Der kommer også sorte dage, hvor humøret ikke er så højt, men dem skal jeg bare forberede mig på, har han fortalt.

Endnu har Rezan Corlu dog “de sorte dage” til gode, og en af årsagerne til det, kan være skolen og hans kammerater, mener hovedpersonen.

– Heldigvis har jeg ikke oplevet de sorte dage endnu. Det hænger nok også sammen med, at jeg har skolen ved siden af, hvilket betyder, at jeg kan flytte fokus. Mine kammerater i skolen kan være med til at holde mit humør oppe. Jeg vælger også at se positivt på det, for i og med at jeg er ude i så lang tid, giver det mere tid til vennerne i skolen.

Der er lange udsigter til spilletid for angriberen, der ikke ventes tilbage på fodboldbanen før i næste sæson.

In this article