15-årigt Viborg-talent prøvetræner i SC Heerenveen

Embed from Getty Images

En ung, dansk fodboldknægt træner i øjeblikket med hos hollandske SC Heerenveen. Det drejer sig om FK Viborgs 15-årige offensivtalent, Emil Frederiksen, der i denne uge er i Holland, hvor han prøvetræner hos Heerenveens U/17-hold. Den vævre, teknisk stærke spiller gjorde sig endda bemærket i ugens testkamp mod et udvalgt U/21-hold, da han bidrog til 3-1-sejren med både mål og assist.

Emil Frederiksen, der er søn af den tidligere Superliga-angriber, Søren Frederiksen, er da også svært tilfreds med opholdets forløb hidtil.

– Det er vildt fedt hernede. Faciliteterne er gode, og det er nogle søde mennesker. Drengene på holdet har taget godt imod mig, og det hele har bare været super, fortæller han til D’BOLD.

At spille fodbold i udlandet er en drøm for mange unge fodboldspillere, og Emil måtte da også over for D’BOLD have fat i den helt store skala for at beskrive, hvor fedt det er – ikke bare at træne med hos en udenlandsk klub men at gøre sig bemærket ved at have en fod med i to ud af tre mål i testkampen.

– Det er mega, mega stort for mig, og jeg nyder hvert et øjeblik hernede. At score i testkampen var selvfølgeligt virkeligt stort for mig, og drengene fra holdet jublede også meget med mig, så det har været en kæmpe oplevelse, og jeg er så glad for at kunne komme til at prøve det, siger Emil Frederiksen om udenlandsopholdet, og han er da godt med på, at Holland ofte er en benyttet destination for mange unge spillere.

– Holland er et meget attraktivt sted for ungdomsspillere, da de er supergode til at udvikle spillere, der ofte bliver solgt videre til de helt store ligaer, forklarer Frederiksen, der tidligere har givet udtryk for, at favoritspilleren er tyske Mario Götze.

Endnu har Emil Frederiksen ikke taget stilling til, om et eventuelt kontrakttilbud fra det hollandske vil være noget, der kunne overtale ham til at forlade FK Viborg – talentafdelingen i Viborg FF, hvis sportsdirektør, Ole Nielsen, desuden hævder netop at have tilbudt Frederiksen en kontrakt, der endnu ikke er blevet underskrevet. Dog fortæller Emil til D’BOLD, at han er fint tilfreds på det U/17 Divisionsmandskab, han i øjeblikket befinder sig på i Viborg, og til trods for, at han med klubbens U/15’ere sidste år blev Danmarksmestre, føler han ikke nødvendigvis, at det faktum, at han og holdkammeraterne i år end ikke er at finde i landets bedste række, er en stopklods for hans udvikling, selvom hans nu tidligere holdkammerat, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Tengstedt, forlod FKV’s plads i U/17 Divisionen til fordel for rækken over hos FC Midtjylland.

– Selvom vi havde en god sæson sidste år, er jeg glad for mine holdkammerater, og jeg har det godt i Viborg, hvor det er helt fint at spille i Divisionen, fortæller Frederiksen.

FKV vandt i sidste weekend hele 8-1 over den direkte konkurrent om førstepladsen, FC Vestsjælland. Her scorede Emil Frederiksen i øvrigt to kasser.

In this article