16-årige lillebror Wass: Helt anden spillertype end Daniel

Emil Wass

16-årige Emil Wass, lillebror til Daniel Wass, spiller i denne sæson for storebrorens klub Celta Vigos ungdomshold. Men de to brødre er helt forskellige spillertyper, fortæller Emil.

Det er ikke kun landsholdsspilleren Daniel Wass, der render rundt og spiller fodbold for Celta nede i den spanske by Vigo. Daniels ti år yngre lillebror Emil har valgt at tage fri fra skole i et år, mens han tester sine fodboldkvaliteter i et fodboldmæssigt slaraffenland. Her har Emil oven i købet fået lov til at spille på ungdomsholdet i storebror Daniels klub Celta Vigo, hvis førstehold i øjeblikket ligger på fjerdepladsen i verdens muligvis bedste fodboldliga, Primera Division. I øjeblikket er der dog lidt vrøvl med spilletilladelsen.

– Jeg har nogle problemer med det spanske fodboldforbund lige nu, så jeg spiller desværre ikke så mange kampe. Men det burde jeg snart kunne komme til, fortæller 16-årige Emil til D’ BOLD.

Selvom Daniel og Emil deler både forældre, barndomshjem og efternavn, er det ikke svært at kende forskel på dem på fodboldbanen.

– Jeg har jo aldrig set min bror, da han var 16 år gammel, der var jeg selv kun seks. Men jeg har ladet mig fortælle, at vi er to vidt forskellige spillere. Daniel var angriber og jeg er 6’er. Daniel som den mere dynamiske spiller og mig som den mere kloge og rolige spiller, forklarer den yngste af de to.

Når opholdet i Spanien slutter til sommer, skal Emil hjem og fortsætte sin skolegang, samtidig med at Lyngbys ungdomshold beriges af en talentfuld midtbanespiller med fysiske kvaliteter. Kvaliteter, som særligt i Spanien er med til at give ham en fordel over for de lokale.

– Jeg vil mene, at jeg har en fordel med mit fysiske spil og mine løbeegenskaber, da spansk fodbold er meget mere med teknik og hurtigt spil, mens dansk er mere fysisk præget.

For Emil Wass var der mange gode grunde til at tage sydpå, men særligt mødet med nye udfordringer var med til at motivere ham til at tage skridtet.

– Det var for at udfordre mig selv lidt og for at få en oplevelse, som man ikke har muligheden for at tage igen senere. Men helt klart også for at se, hvordan fodbold spilles hernede, og der føler jeg, at jeg har fået meget med i “værktøjskassen” og fået udvidet mit spil, siger den tidligere og kommende Lyngby-spiller, som samtidig understreger, at de manglende sprogkundskaber ikke for alvor udgør et problem.

– Jeg har nogle gode holdkammerater, som hjælper med at oversætte, og ellers kan jeg efterhånden de fleste fodboldgloser.

Emil forsikrer, at skolen efter denne sæson igen har førsteprioritet, men hvem ved, om Celta-spilleren en dag udnytter sit nye netværk til at få en rigtig kontrakt med en spansk klub?

In this article