AB-talent efter to assist: Nærmer mig topformen

Embed from Getty Images

Emil Holten er tilbage fra skade, og bidrager for tiden til en god stime i AB, som kæmper for oprykning til Bet25 Liga.

Efter at have brugt det meste af sommeren på sidelinjen er den 19-årige angriber Emil Holten snart oppe i fulde omdrejninger. Holten gjorde sig for alvor bemærket, da han i efteråret 2014 lavede 11 mål og 11 assist for AB’s U/19-hold på kun 12 kampe.

Siden da er han rykket op i førsteholdstruppen, hvor han nu bejler kraftigt til en startplads på Per Frandsens mandskab, som i går slog AB Tårnby på udebane med 5-1. Emil Holten startede på banen, og kvitterede med to assist. Angriberen, som har måtte kæmpe sig frem i et stærkt angrebshieraki, glæder sig over sejren og sin personlige fremgang:

Det var skønt at bidrage til holdet igen, så det var rigtigt dejligt. Min form bliver bedre og bedre og jeg kommer tættere og tættere på min topform hver gang jeg spiller kamp, fortæller han til D’BOLD.

Efter en lidt svær sæsonstart er AB kommet stærkt igen, og fører nu pulje 1 i KanalSport Divisionen, bedre kendt som 2. Division. Nu skal momentum holdes, fortæller Emil Holten:

– Formkurven er helt klart god efter tre sejre i træk, men det betyder ikke, at vi kan slappe af. Vi arbejder stenhårdt, og går efter at vinde alle de resterende kampe i efteråret.

En del af succesen skal nok findes i det trænerskift, AB lavede henover sommeren. Efter nedrykning fra landets næstbedste række, kom den tidligere U/19-træner i Brøndby, Per Frandsen, til klubben som erstatning for Thomas Nørgaard, og det har med tiden givet pote:

– Holdet skulle måske vende sig til Per Frandsens spillestil, som er meget anderledes end vores gamle træners (Thomas Nørgaard, red.). Frandsen har især udviklet vores mentale indstilling til både træning og kamp, hvilket begynder at give resultater nu, forklarer Emil Holten. 

Der resterer fire runder af KanalSport Divisionens indledende fase, inden de fire bedste hold i de tre puljer skal spille slutspil om oprykning til Bet25 Liga.

In this article