Abildgaard: Bliver straffet hårdere i Superligaen

Embed from Getty Images

AaB’s nye midtbanetalent, Oliver Abildgaard, har fået en livlig start på sin første Superligasæson, og den 19-årige midtbanespiller er ikke gået ubemærket hen på det sidste. Søndag eftermiddag var Abildgaard enddog med i AaB’s start 11’er, da nordjyderne efter en underholdene kamp måtte rejse skuffet hjem fra Farum med et 3-0 nederlag på samvittigheden.

De senere år har spillere som Nicklas Helenius, Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen taget turen fra ungdomsrækkerne i AaB til afgørende profiler i Superligaen. I sommers stod de tre næste talenter på spring, da tre U19-spillere, heriblandt Oliver Abildgaard, blev rykket op i AaB’s Superligatrup.

Siden er det blevet til syv Superligakampe, fire fra start, ét mål, og en masse spilleerfaring og oplevelser i landets bedste række. Og spørger man den unge midtbanespiller, er han ganske tilfreds med opstartsperioden.

– Hele forløbet er gået hurtigt, og jeg synes jeg har leveret gode præstationer. Jeg er glad for den spilletid jeg har fået, men det er hårdt arbejde der har bragt mig her til, og det vil jeg forsætte med, forklarede den 19-årige midtbanespiller efter kampen til D’BOLD.

Abildgaard fik dog en lidt uheldig rolle i kampen mod FCN, da han med en skidt aflevering tilbage i banen forærede Brunrinho bolden i en farlig position, som angriberen effektivt omsatte til en 2-0 føring.

– Det var selvfølgelig en dum hændelse, som jeg kan lære af. Men sådan er det i fodbold, det er både op og ned ture, og nu koncentrerer jeg mig bare om at kigge fremad.

Og den unge midtbanespiller mener netop, at det hurtige og konsekvente spil i Superligaen, ofte betyder at personlige fejl kan koste dyrt.

– For mig har det først og fremmest handlet om at komme ind og smage hele atmosfæren i Superligaen som jo er helt anderledes end i ungdomsfodbold. Herudover er er jeg hurtigt blevet klar over, at det går væsentligt hurtigere spillemæssigt og, at de fejl man begår, bliver straffet meget hårdere.

Næste opgave for AaB og Oliver Abildgaard er onsdag aften, når det gælder ottendedelsfinalen i DBU Pokalen mod Lyngby BK på udebane.

In this article