Esbjerg U/17 i nyt nederlag: Tabte til Randers

De sædvanligvis dygtige talentudviklere i Vestjylland må kigge langt efter topplaceringer i U/17 Ligaen. I lørdags tabte man på hjemmebane til Randers.

Ungdomsfodboldkyndige vil vide, at der i Esbjerg og omegn bliver gjort en kæmpemæssig indsats i talentudviklingen, hvor SFS (Sydvestjyllands Fodbold Samarbejde) sikrer, at spillere fra hele regionen får muligheden for at prøve kræfter med træning på højeste niveau.

Derfor er det også uvant at se Esbjerg rode rundt i bunden af U/17 Ligaen. I sidste weekend tabte man til OB, hvilket i lørdags skulle revancheres i hjemmekampen mod Randers.

Og selvom Randers ikke klinger synderligt i ørene på den almene fodboldinteresserede, er U/17-holdet under ledelse af Mads S. Lyng en stor mundfuld for selv de dygtigste mandskaber. Det fik vi at se lørdag eftermiddag. Her leverede Randers-talenterne som altid en særdeles disciplineret indsats, og den defensiv som i indledningen på sæsonen var så skrøbelig, har nu fået et lag af beton oven på.

Kampen blev indledt med chancer til begge hold, men ikke nogle så store, at man kan tillade sig at kalde dem åbne målchancer. I det 36. minut blev der dog prikket hul på bylden, da kronjydernes Marcus Mølvadgaard fandt Jesper Steendahl, som sendte bolden i det lange hjørne til en 0-1 pauseføring til gæsterne.

I anden halvleg kom Esbjerg buldrende frem. Det gav også pote i det 49. minut, hvor Frederik Christensen med et langskud bragte balance i regnskabet. Glæden varede kort for Christensen og co., for allerede minuttet efter var Randers atter i front.

Magnus Rugholm var manden med målet, efter at Jacob Lønne og Nichlas Slaikjær i fællesskab kludrede i det. Esbjerg fortsatte dog ufortrødent, og spillede langt hen af vejen god fodbold, men skarpheden foran mål manglende, når man fik chancen. Oliver Nielsen havde et hovedstød på overlæggeren, og også Patrick Egelund kunne med lidt held havde bragt spændingen tilbage i opgøret.

I stedet satte Randers i slutminutterne trumf på, og især de lyseblås offensive profiler trådte i karakter. Den talentfulde 2001’er Majaliwa Msabaha lavede assisten til Marcus Mølvadgaard, der i det 78. minut gjorde det til 1-3. To minutter senere kronede Marcus Mølvadgaard en solid eftermiddag med endnu en assist, da han fandt Viktor Hørsdal, som gjorde det til slutresultatet 4-1.

Esbjerg tabte 1-4 hjemme til Randers, og bekræftede vores formodning om at vestjyderne allerhøjest er et ustabilit midterhold. Der er for langt mellem snapsene.

In this article