FCK U/17 fortsatte stimen med sejr i Aarhus

U/17 Ligaens førerhold fra FC København krydsede fredag aften klinger med AGF. Begge hold havde stor andel af kampen, som blev spillet på højt niveau. På en god anden halvleg vandt FCK med 1-2.

Der var lagt i kakkelovnen til en kamp af de helt store. AGF har været et af de positive bekendtskaber i denne sæson, og selvom holdet inden kampen ikke havde vundet i tre kampe, sad man med fornemmelse af, at de teknisk velraffinerede århusianere sagtens kunne drille topholdet fra hovedstaden.

Den formodning viste sig at holde stik.

AGF var det bedste hold i første halvleg, og trods en enkelt sjællandsk mulighed i kampens spæde begyndelse, foregik spillet ned mod Filip Djukic i løveburet. Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at det var værterne, der første kom på måltavlen. Et godt opspil havnede til syvende og sidst hos Magnus Kaastrup, der med venstre ben fra en småspids vinkel kanonerede de hvide på 1-0 og sejrskurs.

FC København halsede bagefter. De unge, rystede hovedstadstalenter var bragt ud af balance, mens AGF buldrede videre. Ikke lang tid efter burde jyderne have bragt sig foran yderligere, men en ung AGF’er misbrugte en kæmpemæssig hovedstødschance på kantet af det lille felt.

Som anden halvleg skred frem, fik gæsterne ædt sig ind i opgøret, og de hurtige afleveringer på modstanderens tredjedel flød, som man kender det. Udligningen var uundgåelig, men faldt på en lidt atypisk facon efter et hjørnespark. Younes Jai var manden med målet til 1-1, hvorefter han sammen med de jublende holdkammerater lynhurtigt opsnappede bolden for at bringe den til midten igen – FCK ville vinde!

I slutningen af kampen lagde gæsterne et massivt pres mod AGF-målet. Det kaster som regel chancer af sig, og det gjorde det også denne sene, mørke fredag aften. Den første, og største, misbrugte man dog på det skammeligste, da det ikke lykkedes københavnerne at score, selvom man var to mand alene igennem.

Alligevel rev man i sidste ende sejren i land.

Carlo Holse modtog bolden på kanten af feltet, hvorfra han med venstre ben curlede bolden i mål til slutresultatet 1-2. AGF’s keeper så ikke super god ud i situationen, men Holses spark var alligevel så velplaceret, at keeperen nok sagtens kunne falde i søvn om aftenen.

Det blev dog næppe nogen god søvn for de unge AGF’ere, som lørdag morgen kunne vågne op med trætte ben og en pointkonto, som stadig lyder på syv point efter seks kampe.