FCN-talenter hylder moralen efter 3-0-sejr

Embed from Getty Images

FC Nordsjælland kom søndag eftermiddag tilbage på sporet i Superligaen med 3-0-sejr over AaB på Farum Park. Offensive profiler tilskriver sejren hårdt arbejde og et stærkt sammenhold.

Efter en dårlig periode med to store nederlag til OB og AGF havde FC Nordsjælland brug for en succesoplevelse mod AaB i søndagens tidlige kamp i Alka Superligaen. Det fik de således også, da Bruninho og siden Joshua John sikrede en sejr på 3-0 over nordjyderne.

Ifølge Emiliano Marcondes var det et vellykket presspil og en solid defensiv, der sikrede sejren:

– Vi står rigtig godt på banen. Vi er sindssygt aggressive, når vi kommer helt ind i presset. Det manglede vi lidt mod AGF, hvor vi bare stod og prøvede at skærme den. Det er vigtigt at vi er bedre i presset, og vi får så også to mål efter omstillinger, forklarede den 20-årige offensivspiller efter kampen til D’BOLD.

Marcus Ingvartsen, som spillede hele kampen i FC Nordsjællands angreb, er enig i analysen og tilføjer:

– Vi har snakket meget om, at vi skulle stå bedre sammen som hold i den her kamp i stedet for at gå i hver vores retning, og det synes jeg, at vi får gjort. Både i presset og i vores spil med bolden fungerer vi bedre som hold

FC Nordsjællands præstationer i denne sæson har været mere end almindeligt svingende, men spørger man 19-årige Ingvartsen, er det ganske naturligt i en jævnbyrdig liga:

– Superligaen er meget tæt i år. Alle slår hinanden, vinder den ene weekend og taber den anden weekend, så vi prøver selvfølgelig at holde koncentrationen hver weekend. Selvom vi har vundet tre i træk, skal vi ikke komme ned i sådan en nedtur, som vi har haft de foregående to kampe (1-5 mod OB og 0-3 mod AGF, red.). Det er rent mentalt, at vi skal være stærkere, men det tror jeg også, vi bliver efterhånden.

– Må vise mig frem i kontrafasen

Efter kampen anerkendte Emiliano Marcondes, at FC Nordsjælland står mere kompakt end tidligere, og fokuserer derfor på at vise sine offensive kvaliteter, når nordsjællænderne slår kontra:

– Det er jo i omstillingerne, at jeg kan vise mine ting. Jeg synes også, jeg er blevet bedre til at være en del af det organiserede pres. Det er vigtigt at komme helt ind i nærkampene i presspillet, også selvom man er overspillet i perioder, siger Marcondes.

Fælles for Marcondes og Ingvartsen er nylig spilletid på det danske U/21-landshold. For Marcus Ingvartsen er ambitionen at spille sig til en fast rolle på Niels Frederiksens mandskab:

– Det er helt sikkert, at jeg skal kæmpe mig ind i startopstillingen på U/21-landsholdet, og det gør jeg selvfølgelig ved at spille her i FC Nordsjælland og vise, at jeg kan være med, så skal det nok komme.

Marcus Ingvartsen står bag to Superliga-scoringer denne sæson, mens Emiliano Marcondes stadig har sit første mål til gode.

In this article