Fiskers første år i Nottingham: Utroligt fedt

Embed from Getty Images

Et af de mange danske udlandstalenter er Frederik Fisker, der render rundt i engelske Nottingham Forest. Efter lidt over et år i de nye, engelske rammer er Fisker godt tilfreds med tilværelsen, selvom han er væk fra familien og vennerne i Viborg, hvor defensivtalentet indtil skiftet til England slog sine folder i domkirkebyens talentfodboldafdeling, FK Viborg.

I Frederik Fiskers engelske debutsæson startede han ud med ikke at være spilleberettiget grundet rod med spillercertifikatet, alligevel nåede han at gøre god figur undervejs på klubbens U/18-hold, hvor han fortsat gør sig gældende. Målet er dog inden jul at tage skridtet op på traditionsklubbens U/21-mandskab, selvom også denne sæsons start blev sat på hold for midterforsvaren, da lyskeproblemer ødelagde opstarten.

– Lige nu er det vigtigste for mig, at jeg bliver 100 procent fit. Nu gælder det bare om, at jeg skal bevise mig overfor blandt andre U/21-holdets nye træner. Jeg skal vise ham, at jeg gerne vil på det U/21-hold. Det er der, hvor mit mål er at spille, når vi når hen omkring juletid, siger Fisker til Viborg stifts Folkeblad.

Når Frederik Fisker går fra træningsbanen og ser bort fra skader og U/18-holdets blandede sæsonstart, er han da godt klar over, at han lever mit i den tilværelse, han altid har drømt om – som fodboldtalent på fuld tid.

– Det er et rigtigt hårdt liv det her, men det er på alle måder utroligt fedt. Vi træner jo ekstremt hårdt, og rent mentalt er det hårdt at møde ind klokken halv otte om morgenen og først have fri ved 17-18-tiden nogle gange. Og jeg er jo væk fra alle derhjemme, hvilket er hårdt, men det er det fedeste, der nogensinde er sket mig. Jeg laver jo det, som jeg elsker og står hver dag op og glæder mig til at komme til træning. For der sker altid noget nyt hver dag, fortæller han.

Ungdomsfodbold i England er da også helt anderledes end i Danmark, kan Fisker konstatere. Det er særligt den hårdere mentalitet til træning og deltagelsen i FA Youth Cup, som den fysisk stærke defensivspiller skal vænne sig til.

– Jeg nyder at spille kampene. Og jeg glæder mig rigtigt meget til FA Youth Cup, da den er noget helt specielt herovre. Det er nogle fede kampe, der altid bliver spillet på de helt store stadions, så det bliver en sindssyg oplevelse, hvis vi skulle komme til at møde Chelsea eller Manchester United og spille på Stamford Bridge eller Old Trafford, siger han.

– På den front (mentaliteten og træningskulturen, red.) er kulturene forskellige i Danmark og i England. I Danmark tackler man ikke helt igennem til træning, da man jo ikke vil skade hinanden. Herovre skal man give den 100 procent til træning hver eneste dag, og det er et punkt, hvor trænerne stadig mener, jeg har noget at lære. Det kan godt være, at nogle af de andre spillere er lidt mindre end mig, men jeg skal stadig gå til den og klappe i gennem – selv til træning, forklarer Fisker, der også har fået positive tilbagemeldinger fra sine trænere ovenpå det første år i klubben.

– Mine trænere siger, at jeg allerede nu har udviklet mig rigtigt meget omkring det defensive. Og det var det punkt, hvor de mente, at jeg havde brug for at forbedre mig. Det er jo noget, vi aldrig trænede på den måde i Danmark, siger den 17-årige midterforsvar, der tidligere også har gjort sig gældende på midtbanen.

 Frederik Fisker har tidligere fået landskampe for både U/16- og U/17-landsholdet.

 

In this article