Suveræne U/17-løver overvandt mareridtsstart

FC Københavns U/17-hold tog lørdag eftermiddag imod OB’s ditto. Fynboerne kom foran med 1-0, men faldt fra hinanden i anden halvleg, hvor hovedstadstalenterne skruede bissen på.

Med fem sejre i sæsonens første fem opgør var det en flok selvtillidsfyldte FCK-drenge, der denne efterårslørdag skulle forsøge at gøre det onde ved bundholdet fra OB.

OB, var dog ikke uden selvtillid efter en 2-0 sejr mod Esbjerg i holdets seneste opgør, så der var på alle måder lagt op til en god fodboldkamp mellem de to hold.

I kampens begyndelse havde FCK’s utallige U-landsholdsspillere svært ved at kombinere sig igennem fynboernes kæder, som stod rigtig godt på banen. Odenseanernes Julius Eskesen og Mads Frøkjær var stærke på den centrale midtbane, og i front skulle Abdallah Al-Badri forsøge at være kreativ, når kontrachancen bød sig.

Det gjorde den ikke ofte, men da den gjorde, var fynboerne effektive. Mads Frøkjærs halvsløve afslutning røg i mål, og pludselig stod det stik imod spil og chancer 0-1.

Anden halvleg blev en helt anden affære. Københavnernes pasningsspil fungerede langt bedre, og de hvidklædte spillere lukrerede på begyndende træthedstegn hos de stribede øboere.

Til stor utilfredshed for OB-træner Anders Skjoldemose mistede Abdallah Al-Badri bolden midt i en omstilling, og det boldtab straffede FCK prompte med en scoring til 1-1. Altid målfarlige Jonas Wind var manden med målet, og nu lugtede løverne blod.

Alt imens værterne pressede på efter føringsmålet, opstod en sjælden chance til udeholdet. Elias Lamnaouar fik pludselig plads og tid midt i målfeltet, men kantspillerenes afslutning røg over målet på et tidspunkt.

I stedet blev det til 2-1 ved Oliver Andersen i den anden ende, og ikke lang tid efter kom også 3-1-føringen, da en ellers godt spillende Oliver Christensen i OB-buret begik straffespark. Fra pletten var topscoreren i U/17 Ligaen Jonas Wind iskold, da han i overlegen stil studsede bolden i mål – en såkaldt Panenka.

Ondt blev værre for de trætte odenseanere i kampens afslutning. Her lykkedes det FC København at gøre det til slutresultatet 4-1. 1999’eren Morten Hjulmand udnyttede en løs bold i feltet, og så var sjette FCK-sejr på stribe en realitet.

Se målene fra kampen HER:

In this article