Talentopsummering – Runde 11, Alka Superliga 2015/16

Embed from Getty Images

I denne runde rundede vi sæsonens første tredjedel, da 11. runde blev færdigspillet. Igen summerer vi op på de unges præstationer i den bedste danske række.

Zohore og Greve-scoringer i OB´s nedsabling af FC Nordsjælland

Bruninho var tilbage for FC Nordsjælland, men for en gangs skyld spillede en ikke en rolle i kampen mellem FC Nordsjælland og OB. En anden herre, ved navn Rasmus Festersen, var også tilbage for OB. Festersen havde døjet med en skade, men var atter tilbage i startopstillingen hos OB og takkede Kent Nielsen med et hattrick. Allerede efter et kvarter havde Martin Vingaard bragt FC Nordsjælland i front efter ringe forsvarsspil af fynboerne, men Rasmus Falk svarede tilbage blot fem minutter efter da han fremtvang et straffespark, som Festersen stensikkert satte ind. Efter udligningen stod den på OB-show. Festersen scorede endnu en gang, fem minutter efter sit første mål, og sendte OB til pause med en 2-1-føring. Festersen fortsatte hvor han slap i anden halvleg, hvor han igen kom på tavlen. Mod slutningen pressede FC Nordsjælland hårdt på OB-defensiven, hvilket gæsterne udnyttede når de fik kontra. Oliver Lund slog et indlæg over bag i feltet, hvor U/21-landsholdsspilleren, Kenneth Zohore, 21, stod klar til at sende 4-1-scoringen i mål. Til aller sidst, fik Jens Jakob Thomasen, 19, assisteret Mathias Greves, 20, mål til 1-5, som slog sejren fast.

Randers slog tilbage mod Hobro efter chokstart

Hobro har både været uheldige, dårlige og heldige i denne sæson indtil videre. En rigtig tivolitur, har det været for Jonas Dals mandskab, som i weekenden også kunne se sig slået at et stærkt kæmpende Randers-mandskab. Hobro startede med den tidligere Randers-spiller, Göckan Kaya, 19, på banen, som har spillet en fin sæson indtil videre, mens at Randers stillede op med Nicolai Poulsen, 21, på den centrale midtbane, som skulle dæmme op for Hobros til tider giftige angreb. Det startede ellers perfekt for Kaya og Hobro, da koreaneren Park Jun-Bin satte sin første Hobro-scoring ind efter blot tre minutters spil. Randers svarede dog tilbage prompte, da Jonas Borring efter 12 minutter udlignede Hobros føring. Det resultat holdt hele vejen til pausen. Efter pausen fortsatte den tætte kamp. Jonas Dal havde måske set muligheder for at hente et point eller tre, men Randers-træner Colin Todd, havde et ekstra kort i ærmet. Sydafrikanske Mandla Masango blev sendt på banen med et kvarter igen, men han skulle kun bruge seks minutter på at sende det afgørende mål i kassen til 2-1, som også blev kampens resultat.

Masser af ungt blod i AaB´s 5-0-sejr mod SønderjyskE

Nicolai Thomsen, 22, Frederik Børsting, 20, Oliver Abildgaard, 19, med flere. Der var mange unge AaB-spillere med i kampen mod SønderjyskE. Og det så ud som om at det kun gjorde nordjyderne bedre. For resultatet kan man ikke tage fra dem: 5-0 mod SønderjyskE. SønderjyskE har haft en fremragende sæson hidtil, men i weekenden gik det så galt som det overhovedet kunne. Nicolai Thomsen og Lukas Spalvis scorede AaB-målene i første halvleg. Man troede sikkert det hele var slut allerede ved pausen, men det var det på mange punkter ikke. Bom, bom og bom. På otte minutter kunne Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis og til sidst Frederik Børsting, 20, afslutte rundbarberingen af det gæstende SønderjyskE-hold. Sønderjyderne fik aldrig reduceret, så kampen ender 5-0 til AaB.

FC København sneg sig til tre point

FC København var i problemer mod Viborg FF på hjemmebane, men alligevel fik de reddet sig ud af unødvendige problemer da Youssef Toutouh scorede kampens eneste mål. Lucas Lerager, 22, og resten af Viborg-mandskabet kæmpede ellers flot i første halvleg, men i anden halvleg gik det galt da Andreas Cornelius, 21, kunne sætte Youssef Toutouh op til scoring. Ståle Solbakken havde valgt Christoffer Remmer til at vogte højre back, og det gik jo i det store hele ganske fint, da han og resten af FCK-mandskabet, anført af Thomas Delaney, kunne spille kampen til ende med 1-0-føringen i baggagen og udligne FC Midtjyllands forspring i tabellen, før deres kamp mod AGF.

Remis på Vestegnen mellem Brøndby og Esbjerg

Det blev til en lige kamp, som mange måske havde forventet, mellem Brøndby IF, der hjemme tog imod Esbjerg fB. Esbjerg startede med unge https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen, 21, centralt på midtbanen, mens at Andrew Hjulsager startede på kanten for Brøndby. Gennem kampen var der mange dueller og nærkampe indblandet, hvilket gjorde det til en spændende kamp, som endte 1-1. Finnen, Teemu Pukki, kunne bringe Brøndby IF foran før pausen, mens at hollænderen Mick van Buren, gjorde det onde ved Brøndby fem minutter før tid da han udlignede til 1-1. Det blev også til spilletid til Christian “Greko” Jakobsen, 2-2, der fik den sidste halve time, da han erstattede Andrew Hjulsager.

FC Midtjylland kan også uden Sisto – fulde af selvtillid

Der er ingen der kan stoppe FC Midtjylland for tiden. I midtugen blev det til en overbevisende sejr på 3-1 ude mod Club Brügge, og søndag aften sprudlede ulvene endnu en gang da de hjemme slog AGF med 2-0. Gæsterne stillede i stærkeste opstilling, men kunne alligevel ingenting gøre mod et FC Midtjylland – bl.a. uden Pione Sisto, 20 i store dele af kampen – der var i fuld kontrol gennem hele kampen. Fulde af selvtillid, kom de foran efter en halv time, da Daniel Royer, bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Mikkel Duelund, 18, fik sig også en plads i startopstillingen, og fik også lavet sig en assist til Marcos Ureñas mål til 2-0 efter lidt mere end en times spil. Pione Sisto erstattede senere hen, Daniel Royer og fik også minutter i benene. Midtjylland kunne derfor tage hjem, med endnu tre point efter 2-0-sejren og ligger sig også alene i spids i Superligaen med 24 point ud af 33 mulige.

In this article