Talentopsummering – Runde 12, Alka Superligaen 2015/16

Embed from Getty Images

Efter landskampspausen er den ugentlige Talentopsummering atter tilbage, og denne gang med mere guf leveret af Superligaens talenter rundt i landet.

Tverskov på tavlen i fredagens topkamp

Jeppe Tverskov, 22, der til dagligt spiller i Randers FC, har med klogt og godt spil fået en god start i midterforsvaret i denne første tredjedel af sæsonen. Hans personlige gyldne øjeblikke fortsatte igen i fredags da Randers FC gæstede de forsvarende mestre fra FC Midtjylland. FC Midtjylland stillede til start med de to unge talenter, Mikkel Duelund, 18, og Pione Sisto, 20, hvilket udgjorde det halve af en livsfarlig FC Midtjylland-midtbane. Det var dog hverken Duelund eller Sisto der først kom i fokus. Erik Sviatchenko nettede allerede efter tre minutter og så var ulvene igang. Efter scoringen blev det en mere jævnbyrdig affære og Randers kom tættere på en udligning. I anden halvleg var det så Randers tur til at kickstarte en halvleg. Jeppe Tverskov kom netop på tavlen med det udlignende mål til 1-1. Uheldigvis for unge Tverskov og resten af Randers-mandskabet råder ulvene over en ret så stærkt angreb. Hvis ikke det er Duncan er det Martin Pusic der scorer, og det var nemlig hvad han gjorde med fire minutter tilbage af kampen da han afgjorde kampen endegyldigt med sit mål til 2-1.

Kenneth Zohore tager enhver chance

Kenneth Zohore er ved at starte et bål, omkring sig. Han bliver i hvert fald varmere og varmere, og tager omtrent hver en chance han får. OB-angriber, Anders K. Jacobsen, blev skadet kort før kampstart, hvilket betød at den 21-årige Zohore fik chancen fra start. Og den udnyttede han. Trods et pres fra et velspillende SønderjyskE-hold, var det Kenneth Zohore der fik sidste fod på et indlæg fra Rasmus Festersen. 1-0 til OB ved pausen. SønderjyskE skulle dog komme tilbage i kampen. De to tidligere OB´ere Thomas Dalgaard og Johan Absalonsen skulle dog få scoret begge to. Først Thomas Dalgaard med udligningen og derefter Johan Absalonsen med den afgørende scoring med 20 minutter tilbage. Unge Mathias Greve, 20, blev skiftet ind kort før scoringen, men han eller den senere indskiftede Jens Jakob Thomasen, 19, kunne ændre på resultatet. Kampen endte 2-1 til SønderjyskE

AGF tromlede over FC Nordsjælland

FC Nordsjælland er ikke ligefrem i sin bedste tid resultatmæssigt. Før landskampspausen blev det til et knusende 1-5-nederlag til OB på hjemmebane, og søndag eftermiddag fik de endnu en gang ørene i maskinen da man gæstede Ceres Park i Aarhus. 0-3 blev det til, og især Kim Aabech spillede en hovedrolle i kampen mod sin gamle klub. Den rutinerede offensivspiller skulle bruge godt 23 minutter på at nedbryde det sjællandske forsvar og gøre det til 1-0. Kort før pausen kunne Mate Vatzadze gøre det af med Nordsjælland med hans mål til 2-0. I anden halvleg sætte Olafur Kristjansson de unge spillere på banen. Først Nicklas Mouritsen, 20, dernæst Emilino Marcondes, 20, og så til sidst med Marcus Ingvartsen, 19, der fik de sidste minutter på banen. Udskiftningerne var dog ikke med til at vende kampen. Tværtimod, kunne Kim Aabech, i overtiden, fuldende lussingen med hans mål til 3-0.

Svenskerne kører med klatten i Viborg

Brøndby IF var favoritter da man gæstede Viborg, og favoritværdigheden levede de også op til da man besejrede oprykkerne med 2-0. Det var de rutinerede svenskere der løb med overskrifterne eftersom både Magnus Eriksson og Johan Elmander hakkede kuglen ind bag Peter Friis Jensen i Viborg-buret. Før kampen havde de fleste spået en sejr til Brøndby, men tit er det sådan i Superligaen at alle kan slå alle. Det blev dog ikke denne gang at Viborg tog de tre point fra Brøndby. Efter en slatten første halvleg i Viborg, leverede anden halvleg noget helt andet, hvor de gule kort og selvfølgelig kasserne begyndte at komme. Magnus Eriksson kickstartede anden halvleg med et gult kort i det første minut og så var han ligesom i gang. Selv samme Eriksson kom på tavlen tre minutter senere, før at Johan Elmander bankede 2-0-scoringen i nettet efter 80 minutter. De to hold stiller ikke med mange af deres unge spillere, men der blev alligevel plads til Lukas Lerager, 22, for hjemmeholdet, mens at gæsterne stillede til start med Christian “Greko” Jakobsen, 22, og Riza Durmisi.

Kusk udslettede Hobro

Kasper Kusk er kommet glimrende i gang efter skiftet tilbage til dansk fodbold og søndag aften fortsatte han sit fantastiske spilhumør og kasserne skulle også komme. Det var dog en anden FCK-spiller der bragte hjemmeholdet foran. Federico Santander, paraguayaneren som kom til klubben i sommer, scorede nemlig sit første Superligamål, hvilket selvfølgelig vakte stor glæde i Parken. De skulle dog få mere god fodbold for pengene da Kasper Kusk i anden halvleg startede sit one-man-show. Efter godt en times spil kunne den 24-årige dansker score sit første mål i kampen inden han defenitivt senere gjorde det af med Hobro med sin scoring til 3-0 Hobro viste en smule tænder til sidst for Costa Ricaneren, Mayron George, sørgede for at jyderne ikke rejste fuldstændig tomhændet hjem. 3-1 til FCK mod Hobro.

AaB stod for underholdningen i Esbjerg

Rundens sidste kamp blev spillet i Esbjerg hvor AaB gæstede Blue Water Arena. Det var dog også en spændende kamp, hvor især gæsterne sørgede for meget af underholdningen. Efter 20 minutter havde Esbjerg lagt et godt pres på AaB-forsvaret, hvilket førte til en dødbold. AaB-keeper Nicolai Larsen kom dog uheldigvis til at bokse indlægget i eget et, hvilket førte til en 1-0-føring til hjemmeholdet. AaB havde dog også noget i posen. Kasper Risgård udlignede nemlig Esbjergs føring kort før pausen. Lukas Spalvis er brandvarm for tiden, og i mandagens opgør viste han også noget af hans momentum da han sikrede AaB sejren i anden halvleg med sin scoring til 2-1.

In this article