Talentopsummering – Runde 13, Alka Superliga 2015/16

Embed from Getty Images

Det er blevet tid til en ny omgang opsummering på de danske talenters præstationer i Alka Superligaen. I denne runde fik talenterne også udfoldet sig med gode mål og god fodbold.

Spilletid til Buur og Kaya-assist i Hobro-opvisning

I Hobro virker de ikke påvirket af de mange sager der kører rundt i hovedet på bestyrelsen. Først sjusk med papirerne  og dernæst et trænerskifte, men de problemer der har været omkring klubben virker glemt og noget de absolut ikke gider at bruge tid på. Hobro viste nemlig glimrende takter i hjemmekampen mod AGF, der ellers kom med selvtillid fra sidste uges sejr mod FC Nordsjælland. Mayron George fandt i hvert fald målformen og spilhumøret i første halvleg da han efter godt en halv times spil gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet. Lige inde pausen skulle Hobro udbygge deres føring. Unge Göckan Kaya, 19, assisterede Jesper Bøge, som gjorde det til 2-0. For at det ikke skulle være løgn blev det endnu bedre for hjemmeholdet i første halvleg. Mayron George fik i to minutters tillægstid scoret endnu en gang, og så var der for alvor fest i Hobro. I anden halvleg var det en lidt mere liga affære. AGF var på det tidspunkt kommet godt tilbage i kampen, selvom der i realiteten intet var at spille for. Unge Oskar Buur, 17, fik ovenikøbet spilletid da han med små ti minutter tilbage af kampen kom på banen. I overtiden fik Danny Olsen pyntet på resultatet da han fik reduceret til 1-3.

Viborg stod for rundens anden overraskelse

Hvis det for nogen kom som et chok, at Hobro fredag vandt sikkert over AGF, var det muligvis et endnu større et af slagsen, da man efter første halvleg kunne se Viborg føre med 3-0 mod Esbjerg. Esbjerg var før Viborg-kampen inde i en udmærket periode med et par fornuftige resultater i træk, men lørdag måtte de dog se sig besejret da de gæstede Viborg. Hjemmeholdet var flyvende i første halvleg. Efter 22 minutter gjorde Jeppe Curth det til 1-0, før at Mick van Buren sendte bolden i eget net otte minutter efter. Det blev også bedre for hjemmeholdet, da ivorianeren Serge Deblé kunne bringe Viborg foran med hele 3-0 fem minutter senere. I anden halvleg kom Esbjerg bedre med. Esbjerg-træner, Michael Mex, lavede en taktisk genistreg, da han sendte 24-årige Kevin Mensah på banen. Noget skulle der også ske. Godt ti minutter efter at Mensah kom på banen, fik han reduceret til 1-3, også var der måske alligevel spænding om resultatet. Men, nej. Sebastian Andersen afgjorde kampen fuldstændigt med sin 4-1-scoring med ti minutter igen. Det skulle dog ikke holde Kevin Mensah fra at reducere endnu en gang. Dog uden at skabe spænding. Det ender med en 4-2-sejr til Viborg mod Esbjerg.

Bomber-Bruninho tilbage med kasser mod AaB

Det blev en underholdende kamp, da AaB gæstede Farum Park og FC Nordsjælland. Det var dog hjemmeholdet der fik de tre point med fra kunstgræsset efter en flot indsats mod et ellers så stærk AaB-mandskab. FC Nordsjælland har bare en joker i ærmet, ved navn Bruninho. Efter 21 minutter kom han for første gang på talven, hvilket ikke var sidste gang denne tidlige eftermiddag i det nordsjællandske. I anden halvleg fortsatte selv samme Bruninho. Efter et kvarter i anden halvleg kunne han udbygge hjemmeholdets føring til 2-0. Efter scoringen kom der gang i udskiftningerne, hvilket betød at unge Oliver Abildgaard, 19, måtte lade sig skifte ud. FC Nordsjælland havde også et ekstra kort i ærmet. Joshua John kom på banen og det kort viste sig at være et es da han afgjorde kampen til 3-0, med 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid. AaB formåede heller ikke af få reduceret og de måtte derfor rejse hjem til Aalborg med et 0-3-nederlag i bagagen.

Cornelius-kasse og straffesparksdrama

Der var godt gang i den i Haderslev, søndag aften, da FC København gæstede SønderjyskE. Det udviklede sig i hvert fald til et stort drama. Især inden pausefløjt da hjemmeholdet fik tilkendt et straffespark. Den dramatiske episode fandt sted i disse øjeblikke da Stephan Andersen forlod stregen for tidligt og straffesparket skulle tages om. Johan Absalonsen var på pletten og nettede til 1-0. Efter pausen kom der helt andre boller på suppen, da FC København tog over. Først kom udligningen. Federico Santander kom på tavlen for anden gang i to kampe. Senere skulle københavnerne igen score. Denne gang var det Andreas Cornelius, 22, der gav FC København føringen og sikrede vice-mestrene sejren. Efter Cornelius-scoringen kom unge Jeppe Simonsen, 19, på banen, men hverken ham eller nogle af hans SønderjyskE-holdkammerater kunne svare tilbage i løbet af kampens slutning. Kampen ender 2-1 til FC København.

Greko og Duelund i fokus på vestegnen

Det blev de unge der kom i fokus i første halvleg af kampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Inden kampen gik ind i dens første halve time, fik Christian “Greko” Jakobsen bragt hjemmeholdet Brøndby IF i front efter et smukt langskud fra kanten af feltet. Den 22-årige Brøndby-kant er for alvor kommet ind i varmen hos Thomas Frank og den unge kant fik så betalt tilbage med en flot kasse mod mestrene. Selvom det var Brøndby der åbnede bedst skulle gæsterne fra Herning alligevel få udlignet kort før pausen. Jakob Poulsen er især i Danmark kendt for at lave magiske ting når det nu passer ham og ud af ingenting fik han også udlignet Brøndbys føring til pauseresultatet 1-1. I anden halvleg blev det ikke helt så underholdende som i den første, men vi endte dog med at kunne se endnu et mål i kampen. Johan Elmander, scorede for anden kamp i træk og har igen fundet målstøvlerne hos Brøndby efter en knapt så succesfuld sæson indtil nu. Det virker dog til at han er tilbage med mål og det hjælper også helt sikkert at hjælpe sit hold Brøndby til en god 2-1-sejr mod mestrene fra FC Midtjylland.

Zohore-scoring i Randers-remis

Odense Boldklub skulle forsøge at forbedre deres statistik på udebane efter at have lukket hele 15 mål ind i de seneste fire udekampe. Derfor ville Kent Nielsen og resten af hans fynske mandskab muligvis være tilfredse med at tage fra Randers med bare et enkelt point i tasken, hvilket de også fik. Det var som forventet kronjyderne der startede bedst med at presse hårdt på. Kun flotte redninger fra OB´s ukrainske målmand, Maksym Koval, holdt hjemmeholdet fra scoring. Selvom presset var på udeholdet efter deres miserable præstationer på udebane på det seneste var det fynboerne der kom foran ganske tidligt i kampen. Rasmus Falks sukkerbold, blev prikket ind af Kenneth Zohore, 21, og så var gæsterne foran og automatisk sat i forsvarsmode for at forsvare deres føring. Sidste uge var SønderjyskE på besøg i Odense, og da blev det til to scoringer af tidligere OB´ere. Samme skæbne skulle OB igen lide, da Jonas Borring efter en halv time kom på tavlen og udlignede fortjent. I anden halvleg skulle det blive til et comeback til Mikkel Desler, 20, efter at han havde været ude siden runde et med en fodskade. Hverken ham eller de resterende 21 spillere på banen kunne dog få scoret, også selvom at hjemmeholdet var tættest på. Det ender hermed med et 1-1-resultat fra Randers.

 

 

 

In this article