Talenttid INSIDE: Brøndby tror på at genvinde U/17 Ligaen

Holdets målmand fortæller, at Brøndby tror på, de kan vinde U/17 Ligaen igen i år. Men det kræver, at de endnu ubesejrede blå-gule drenge skal blive bedre til at ramme toppræstationerne ifølge https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid Inside, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U/19- og U/17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

Blandede bolsjer i sæsonstarten

Brøndby vandt sidste sæsons udgave af U/17 Ligaen med Årgang ’98 som den bærende kraft på holdet. I år er den stafet sendt videre til 99’erne, som skal forsøge at følge op på den stærke triumf i fjord.

Det er de nye Brøndby-drenge lykkedes delvist med efter de første syv kampe af 15/16-sæsonen. Brøndby er nemlig sammen med suveræne FCK de to eneste hold i U/17 Ligaen, der stadigvæk er ubesejret. Dog er der en væsentlig forskel på de to rivaliserende klubber. Nemlig at Brøndby har spillet uafgjort hele fire gange, mens FCK kun har delt i porten en enkelt gang indtil videre.

De uafgjorte resultater kom i en bølge for Brøndby-talenterne, som spillede 0-0 hjemme mod HB Køge og efterfølgende spillede 1-1, 0-0 og 1-1 ude mod henholdvis AGF, Randers Freja og bundholdet Haderslev. Derfor er det en pose med blandede bolsjer som Brøndby-talenterne står med nu.

– Jeg synes, vi har fået en blandet start. Vi har haft problemer med at få spillet til at flyde, og vi fik generelt en sløg start. Jeg synes dog, vi er kommet bedre med, og det skyldes nok, at vi er blevet bedre som hold, siger Brøndbys U/17-målmand, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig, til D’ BOLD.

Porteføljen af uafgjorte resultater irriterer keeperen.

– Selvfølgelig er det irriterende, at vi ikke har formået at få hevet flere sejre hjem. Vi har haft problemer med at få puttet bolden i kassen og måske også manglet lidt held, mener målmanden.

Mesterskab kræver flere toppræstationer

Holdet tror ifølge målmanden godt på, at de kan være med i mesterskabskampen igen i år. Men det kræver to ting: At bundniveauet hæves og at topniveauet bliver foldet ud ved flere lejligheder, end tilfældet har været hidtil i sæsonen.

– Vi tror på, at vi kan genvinde titlen, for vi har holdet til det. Vi skal bare blive bedre til at ramme toppræstationen, samtidig med vi skal hæve vores bundniveau gevaldigt, siger https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig.

Hvis man kigger på det Brøndby-hold, der vandt U/17 Ligaen sidste år kontra holdet i år, mener Hauervig, at der trupstyrkemæssigt ikke er den store forskel.

– Så længe vi kan holde os skadesfri, synes jeg egentlig ikke, at forskellen er så stor. Årgang ’98 havde en fantastisk vindermentalitet og vilje, det har vi måske manglet lidt især i starten af sæsonen. Men jeg synes, det går i den rigtige retning.

Vigtig topkamp mod FCM i weekenden

På lørdag venter en særdeles vigtig opgave for https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig og Brøndby. Her lægger U/17 Ligaens nummer tre, FC Midtjylland, nemlig vejen forbi Brøndby Stadion. Og det er en kamp som Brøndby næsten er tvunget til at vinde for at forhindre, at FCK (19 point) og FCN (18 point) stikker afsted i et parløb i toppen.

– Det er en rigtig vigtig kamp for os. For det første er FCM en konkurrent til mesterskabet og for det andet er det en kamp med rigtig meget prestige i. Efter FCK er FCM jo det hold, vi helst vil slå.

– Vi slår dem ved at være 100% klar fra start og være der som hold. Det er holdet, der skal sættes i fokus, for når vi er der som hold, rammer vi også den gode præstation.

Det faktum at de blå-gule skal spille deres næste fire kampe i træk på hjemmebane fremfor på udebane, hvor mange af de uafgjorte resultater er faldet, kan gå hen og blive godt for Brøndby. Keeperen mener dog ikke de uafgjorte resultater, kan undskyldes med, at det i tre af fire tilfælde har været på fremmet græs.

– Selvfølgelig giver det altid lige lidt ekstra at spille på hjemmebane, især når man spiller i en klub som Brøndby, sådan tror jeg alle Brøndby-spillere har det. Det skal ikke være en undskyldning, at vi har spillet mange udekampe, for uanset hvor vi er henne, spiller vi for det logo, vi har på brystet, og jeg er sikker på, der nok skal komme flere udebanesejre.

Tror du I kan hive fire sejre hjem i de næste fire kampe, som alle er hjemme på Brøndby Stadion?

– Vi går altid 100% efter at vinde og gøre vores bedste, så må vi bare se hvor langt det rækker.

https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig og resten af Brøndby U/17 går på banen til den vigtige kamp mod FCM på banerne ved Brøndby Stadion lørdag kl. 14.15.

In this article