Talenttid INSIDE: “En speciel følelse at redde straffe som markspiller” – U/19 Ligaen

AaB U/19’s Joakim Mæhle havde en turbulent og meget speciel kamp, da AaB i lørdags mødte Brøndby i U/19 Ligaen. Kantspilleren både tilkæmpede sig et straffespark og ikke mindst reddede et straffespark, da han agerede målmand til slut i kampen.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid Inside, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U/19- og U/17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

Højrekanten der reddede straffe

Hvis du spørger U/19-spilleren Joakim Mæhle fra AaB om han kan huske, hvad han lavede i lørdags, ville du nok få en rimelig fluks respons. Det var nemlig den dag, hvor højrekanten reddede et straffespark i en U/19 Liga-kamp mod Brøndby IF, hvor AaB sejrede med 3-1 og Joakim Mæhle var en af de absolutte hovedpersoner. Det var sandsynligvis en ‘once in a lifetime experience’ for AaB’eren.

Joakim Mæhle tager dig igennem sit livs måske mest begivenhedsrige kamp som spiller hidtil:

– Vi kom til Brøndby med en bevidsthed om, at denne kamp kunne komme til at beskrive vores start i U/19 Ligaen. Kom vi fra Sjælland med en sejr ville det være en rigtig fin start på sæsonen for os (AaB U/19, red.), så vi ville selvfølgelig gøre alt, hvad vi kunne for at få de tre point med hjem, indleder Joakim Mæhle fortællingen til D’ BOLD og fortsætter:

– Vi vidste det var en kamp, vi ville komme til at dominere og være meget på bolden. Vi startede med at ligge et højt pres for at stresse Brøndby, så de ikke kunne trække for meget tempo ud af kampen. Brøndby havde ikke det store at komme med offensivt, måske var det også vores fortjeneste. En defensivt fantastisk holdpræstation fra vores side. Brøndby var meget kompakte på midten, så vi vidste, vi skulle udnytte pladsen på kanterne.

Joakim Mæhle kom allerede ved den første scoring i fokus. Mæhle blev nedlagt i Brøndbys straffesparksfelt, hvilket dommeren takserede som en forseelse.

– Straffesparket var korrekt dømt. Det var en dejlig følelse, at vi endelig fik lirket Brøndby-forsvaret op.

Efter AaB havde bragt sig på 2-0 og senere 3-0 skete kampens mest bemærkelsesværdige begivenhed. AaB-målmand Nicolaj Jørgensen modtog det røde kort for at frarøve en oplagt scoringsmulighed ifølge kampens dommer. Joakim Mæhle fik derfor lov at tage handskerne på, da Brøndby samtidig fik et straffespark. Det var altså den normale højrekant, der stod på målstregen.

– Der gik ikke de store tanker igennem hovedet. Jeg havde allerede besluttet mig i det øjeblik, jeg tog trøjen over hovedet, hvilken side jeg ville vælge, og heldigvis var det et klogt valg.

Ærgerlig over riposten

Overfor Brøndbys Amir Al-Ammari reddede han nemlig sparket, men Brøndby fik, desværre for Mæhle, fat i returbolden og dermed pyntet på resultatet, 3-1. Til enorm ærgelse for AaB-spilleren.

– Jeg var meget ærgerlig over, de fik den igen på riposten, men jeg er næsten sikker på, der var offside, da de spillede den på tværs og fik puttet den i mål. Det kunne da have været fedt at holde målet rent, men samtidig var vi foran 3-0, og det vigtigste var selvfølgelig, at vi vandt.

– Jeg har aldrig før reddet et straffespark, så det var en speciel følelse, især som markspiller.

At det var lige netop Joakim Mæhle, der skulle påtage sig målmandsopgaven i fraværet af den normale førstemålmand, var ikke nogen aftale på forhånd. Dog var han ikke helt uvant i det rektangulære mål.

– Det er ikke noget, vi har aftalt på forhånd, men jeg har stået i målet et par gange til træning, hvis vi har manglet en målmand, så det må være dér, jeg har vist mit værd.

Tager du gerne den tørn at stille dig ind på målet igen en anden gang, hvis et lignende tilfælde skulle hænde?

– Det gør jeg meget gerne. Jeg synes, det er fedt at stå i målet, så hvis en lignende situation opstod ville jeg meget gerne tage tjansen som målmand igen.

Trods et specielt tilfælde var det faktisk ikke første gang, Joakim Mæhle havde prøvet at blive kastet ind mellem stolperne under en kamp. Sidste år under en U/19-kamp i Mesterrækken stod AaB’eren på mål i en hel halvleg og holdt buret rent, så hans hold vandt med 1-0.

In this article