Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 13: Mads Thychosen, FCM

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign. 

I denne uge har FC Midtjylland-debutant, Mads Thychosen, gjort sig bemærket i D’ BOLDs bog.

Det var ikke mere end syv minutter siden, at måltavlen ændrede tal fra 1-1 til 2-1 på Brøndby Stadion, idet Johan Elmander nettede kampens sidste mål for Brøndby IF, og ude på sidelinjen stod 18-årige Mads Thychosen, klar til en indskiftning for Marco Larsen. Debuten var forude.

Spørger man debutanten, føler han, uden tvivl, at debuten kommer til at hjælpe ham i sin fremtidige karriere.

–  Jeg synes, det gik fint, og jeg gik naturligt til opgaven, uden at tænke meget over det, fortæller en glad Thychosen til D’ BOLD efter kampen.

Debuten har ikke kun været til gavn for spilleren, rent statistisk set, men også på det mentale plan.

–  Debuten giver en masse selvtillid, og giver endnu mere gå på mod, i forhold til at kunne fortsætte sin udvikling, fortæller FC Midtjylland-debutanten, Mads Thychosen, til dbold.dk, og fortsætter:

–  På den anden side, er det også godt at have vist sig frem for Jess Thorup (FC Midtjyllands cheftræner, red.), og resten af trænerstaben, og vist dem at jeg er den rette at satse på i sådan en situation, forklarer Thychosen.

Mads Thychosen skiftede en tilværelse i Vejle Boldklub ud med FC Midtjylland, i starten af 2014/15-sæsonen, hvor han blev en U/19-spiller hos FC Midtjylland. Ser man dog tilbage, var spilleren velanset af Vejle Boldklubs chefdirektør, Mads Bro Hansen, der på trods af Thychosens længsel efter et skifte, forsøgte at overtale spilleren til at blive.

–  Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi så Mads Døhr Thychosen som en del af fremtidens VB (Vejle Boldklub, red.), og derfor har vi over en lang periode forsøgt at forlænge kontrakten med ham. Det har Mads Døhr Thychosen ikke ønsket, og samtidig har han været eftertragtet af flere store klubber. Vi har derfor valgt at sige ja til et flot tilbud fra FC Midtjylland, så vi får en økonomisk gevinst frem for, at Mads Døhr Thychosen skifter på en fri transfer efter kontraktudløb, forklarer Mads Bro Hansen i Vejle Boldklubs officielle udmelding om salget af Thychosen.

U/19-spilleren nåede at få mange kampe på CV’et for Vejle Boldklubs U/19-hold, idet han, på trods af at have været en U/17-spiller, spillede, stort set, samtlige kampene for sæsonen inden skiftet fra klubben, han havde tilbragt seks år i.  De eneste to kampe, han gik glip af, var to kampe, hvor han var skadet i den ene kamp, og var under karantæne i den anden kamp. I slutningen af sæsonen måtte Vejle Boldklub se sig som bundprop af U/19 Ligaen med tre points forskel til SønderjyskE og Lyngby Boldklub, der indtog, henholdsvis, tolvte og ellevtepladsen i samme liga. I denne sæson scorede angriberen fem ud af holdets 34  mål i ligaen, og lagde ligeledes op til nogle af holdkammeraternes mål.

I FC Midtjylland er målformen fortsat, idet Thychosen, i foregående sæson, formåede at lægge op til otte mål og score ni. I denne sæson har spilleren ligeledes formået at lægge op til otte mål, og, foruden at have vundet guld med FC Midtjylland i sidste sæson, står de nu på en tredjeplads med én kamp til gode. Vinder de denne, har FC Midtjylland igen indtaget førstepladsen i U/19 Ligaen, hvor de vil ligge ét point over, blandt andet, Esbjerg fB.

De forsvarende mestre i FC Midtjylland ligger nu, ovenpå Thychosens debut, på en andenplads i Superligaen, med FC København på førstepladsen, med ingen point eller målscoredifference som skillelinje.

In this article