Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 12: Frederik Børsting, AaB

Embed from Getty Images

 

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

AaB fik i seneste runde en flot 2-1 sejr i Esbjerg. Efter at være kommet bagud midt i første halvleg fik det nordjyske hold, med en god blanding af rutinerede spillere og unge talenter, kæmpet sig tilbage og stjal alle tre point. På venstrekanten startede Frederik Børsting, som blev hentet op fra egne rækker tilbage i sommeren 2014. Det var fjerde kamp i træk, Børsting startede inde i ligaen, mens det udover er blevet til syv indhop.

Den 20-årige nordjyde, der gør sig mest på venstrekanten, har allerede spillet 30 ligakampe for de bolchestribede nordjyder efter debuten allerede kom i anden runde af sidste sæsons Superliga mod mestrene fra Midtjylland.

I løbet af sin tid på holdet er han blevet brugt lidt over det hele, hvor begge kanter, central midt og endda venstre back har været bemandet af 20-årige Børsting. Dog er han ikke selv i tvivl om, hvor han helst ser sig selv på banen.

– Jeg har det bedst ude på kanten, men jeg føler jeg kan dække nogle andre positioner også. Så jeg vil se mig selv som en “langt ude back-up” for nogle andre positioner, men ser mig selv på kanten, siger Børsting til D’ BOLD.

AaB’s talentchef roste Børsting helt til skyerne, da han sidste år blev rykket op i Superliga-truppen, hvor han allerede dér fremhævede Børstings mange kompetencer.

– Frederik Børsting er egentlig god til det hele; han har stor løbekapacitet, han er en stærk erobringsspiller og han er boldsikker og kan afdrible en mand, sagde han dengang til klubbens hjemmeside.

Den 20-årige kantspiller har allerede scoret to mål og lagt op til to i hans 11 kampe i Superligaen indtil videre, men når snakken falder på foråbninger og forventninger for målscoringen, kommer der et mere ydmygt svar fra den unge nordjyde.

– Det er aldrig godt at spå om (antal mål, red.), så skuffer man vel nærmest kun. Men jeg ville blive glad, hvis jeg kom op på en fem stykker i løbet af sæsonen. Det afhænger jo også af hvor meget jeg spiller og hvordan og hvorledes. Men fem vil være tilfredsstillende i min anden sæson. Angående assisterne ville det være dejligt, hvis jeg kom op på fem+. Det er jo nogenlunde det samme som en mål, siger nordjyden til D’ BOLD for derefter at beskrive sine følelser for klubben.

– Jeg har spillet i klubben i stort set alle mine ungdomsår, så jeg har selvfølgelig en rigtig stor respekt og kærlighed for klubben. Jeg er stolt og glad hver gang, jeg får muligheden for at bære logoet, siger han.

Børsting kom til AaB fra samarbejdsklubben RKG Klarup, hvor han spillede indtil han var 12. Ved siden af fodbolden er han i gang med at tage en HF, som han er færdig med til sommer.

Det 20-årige talent har spillet 11 kampe for diverse U-landshold indtil videre, hvor han senest spillede hele kampen for U21-landsholdet i 1-0 sejren over Bulgarien i sidste uge.

 

In this article