Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 11: Jens Jakob Thomasen, OB

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson, tager D’ BOLD hul på “ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger et talent fra den senest overståede Superliga-runde, som har gjort sig mest bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign. Denne runde har vi valgt Jens Jakob Thomasen fra OB

OB’s Jens Jakob Thomasen gjorde et flot indhop, da fynboerne gæstede Farum Stadion fredag aften og vandt overbevisende 5-1. Med blot fem minutter tilbage af kampen, blev den unge fynbo sat på banen, og leverede en flot assist til kampens sidste mål.

Der var målfest og talentopvisning, da Kent Nielsens mandskab strålede i 5-1 sejren over FC Nordsjælland fredag. For ikke nok med et hattrick fra Rasmus Festersen, blev det også en kamp, hvor OB’s unge talenter fik vist sig frem. Kennet Zohore og Mathias Greve kom begge på måltavlen, mens 19-årige Jens Jakob Thomasen stod for et elegant oplæg til Mathias Greves mål.

Det er blot Thomasens ottende Superligakamp i karrieren, og den unge midtbanespiller føler, at det er stort skridt på vejen mod en fast plads på holdet.

– Hvert eneste minut på banen, betyder sindssygt meget for mig. Derudover er det vigtigt for mig, at jeg også kan komme ind og gøre en forskel på banen. Det er det afsæt, jeg gerne vil have. Så det er helt klart et fremskridt mod en fast startplads på holdet, siger han til D´BOLD.

Thomasen har en fortid i Sanderum Boldklub, som han skiftede fra som 11-årig. Siden har han spillet i OB, hvor han allerede debuterede som 18-årig for førsteholdet. Og Kent Nielsen er ganske tilfreds med at de seneste års talentudvikling i klubben.

– Der er ingen tvivl om, at i en klub som OB, som indenfor de sidste år er begyndt at satse langt mere på talentudvikling, er det utroligt vigtigt, at vi får produceret nogle unge spillere som Thomasen og Greve, der kan komme ind og bidrage betydeligt i kampene.

Ifølge Kent Nielsen, er spilletid en en afgørende faktor for, at vedligeholde de unge spilleres potientale.

– Både Zohore, Greve og Thomasen har alle et kæmpe potientale, og derfor er det vigtigt at give dem den nødvendige spilletid. Derfor kan jeg godt love, at alle tre kommer til at få en masse spilletid denne sæson, siger han til D´BOLD.

For Thomasen er det ikke kun i Superligaen, han får chancen for at vise sit talent frem. Den 19-årige fynbo er blevet udtaget til U20-landsholdet, hvor de den 12. oktober spiller mod Sverige i en venskabskamp. En udfordring Thomasen ser frem til.

– Vi skal ind og viderebygge på vores spil, som har været rigtig fint på det sidste. Vi står overfor for en svær modstander, som vi har gjort det godt mod tidligere, og derfor regner også med, at vi kan vinde denne her.

Jens Jakob Thomasen står hidtil noteret for 30 kampe for diverse U-landshold. Kampen mod Sverige fløjtes i gang den 12. oktober klokken 18.00 på på CASA ARENA i Horsens.

In this article