12. gang var lykkens gang for Haderslev U/17

Tidligt lørdag eftermiddag sluttede en lang stime uden sejr for ligadebutanterne fra Haderslev U/17. Sønderjyderne besejrede fortjent Randers med 3-1.

At det er svært at være den nye dreng i klassen, har man for alvor måtte sandet i Haderslevs U/17-afdeling. 11 kampe uden sejr behøves ikke yderligere forklaring – det er bare ikke godt nok. Alligevel fortæller historien om sønderjydernes sæson, at man i stort set samtlige kampe har leveret gode præstationer, men at man ofte har manglet den sidste, afgørende skarphed.

I lørdagens kamp mod Randers var der lagt op til en sand herrefight. Okay, godt nok er spillerne blot 15-16 år gamle, men lørdagens opgør havde en snært af seniorfodbold over sig. Fælles for Randers og Haderslev er nemlig, at begge mandskaber har flere store, stærke spillere, og derfor, naturligt nok, en fysisk betonet spillestil.

Det startede bedst for gæsterne, og det var til at se, at randrusianerne havde været tidligt oppe – de var gode. Den gode indledning udmøntede sig da også i et føringsmål. Kronjydernes største profil, Marcus Mølvadgaard, scorede på straffespark, og så var Haderslev endnu engang bagude.

Nede 0-1 fik ikke værterne til at opgive håbet om sæsonens første sejr. På den tunge græsbane fightede Thomas Vilstrups unge krigere heroisk videre, og som første halvleg skred frem, begyndte man at vinde flere og flere nærkampe og vinde indpas i opgøret.

Derfor kom det ikke som den store overraskelse, da de hårdtprøvede sønderjyder udlignede i det 36. minut. Niklas Bachmann og Jeppe Jordson kombinerede flot, inden sidstnævnte fandt en umarkeret Peter Christiansen, som med et fladt skud bragte balance i regnskabet.

Men Haderslev ville mere..

Og tre minutter efter udlignende lykkedes det Nikolaj Dupont at score til 2-1, da Peter Christiansen opsnappede et kikset udspark fra hestenes bagerste. Alene med Randers-keeperen var Dupont iskold og loppede den over ham – 2-1!

Efter pausen skulle Haderslev pludselig til at forsvare en føring – en noget udsædvanlig situation for syddanskere – der fortsatte ufortrødent i jagten på endnu en scoring. Den kom trods gode skudforsøg ikke, og i stedet begyndte Randers at overtage spillet.

Men midt i en god periode for gæsterne, scorede Haderslev. Niklas Bachmann tog et par træk og klappede til kuglen. Han fik egentligt ikke et specielt godt træf på bolden, men med god hjælp fra en uheldig Randers-keeper lå bolden pludselig i nettet. 3-1, og nu lugtede det for alvor af tre sønderjyske point.

I kampens sidste fase pressede Randers ihærdigt på for at komme tilbage i opgøret, men hjemmeholdets tapre spillere gav alt, hvad de havde, og til syvende og sidst fløjtede dommeren af.

Haderslev U/17 kunne derefter for første gang i sæsonen løfte armene i vejret og fejre, hvad der formentligt har været en kæmpe forløsning.