17-årigt B.93-talent prøvetræner i Zwolle

Embed from Getty Images

Blot 17-årige Andreas Heimer skal i denne uge træne med hos den hollandske klub, PEC Zwolle, der gennem flere sæsoner har præsteret flot i Æresdivisionen.

Andreas Heimer har trods sine kun 17 år allerede optrådt 10 gange for B.93’s førstehold i 2. Division i denne sæson, hvor midtbanespilleren ovenikøbet har gjort sig bemærket med flere scoringer, og det er altså noget, der har skabt en interesse også uden for landets grænser, hvilket nu giver Heimer muligheden for at vise sit talent frem hos Zwolle indtil lørdag, hvor han vender hjem til København.

– Jeg blev selvfølgelig enormt glad for, at der var en så stor en klub, der havde lagt mærke til mig. Det giver blod på tanden, når alt det hårde arbejde og de ting, man ofrer, betaler sig. Programmet for ugen er lagt sådan, at de kan se mig mest muligt, men også så jeg ikke bliver udkørt, forklarer han til D’BOLD om prøvetræningsugen.

I B.93 hersker da også stolte traditioner, hvad angår talentudvikling, og flere unge spillere har sat deres præg på klubbens sæson i 2. Division. Også flere allerede etablerede fodboldspillere såsom Mathias ’Zanka’ Jørgensen har slået deres folder i den traditionsrige klub, og det er også et led i at give talenterne de bedste vilkår og muligheder, at B.93 har takket ja til at sende Andreas Heimer til Holland, hvor offensivtalentet både skal prøve kræfter med hollændernes talent- og førstehold.

– Andreas er inde i en rivende udvikling, og nu skal han som en del af hans videre udvikling også have lov til at prøve det professionelle liv af. Derfor ser vi det som en god mulighed for ham at få en tur til Holland, hvor han kan blive endnu mere udfordret og få prøvet sit talent af på et højere, internationalt plan, fortæller sportschef i B.93, Frank Nielsen, til klubbens hjemmeside.

Selvom Andreas Heimers talent indtil videre har båret ham til 2. Division, er han ikke meget for at spå om fremtiden.

– Man går selvfølgelig rundt og drømmer, men jeg har ikke nogle specifikke langtidsplaner. Jeg tager tingene, som de kommer og fokuserer på hver træning og på at blive bedre hver dag, fortæller han.

Heimer har flere gange været udtaget til U/19-landsholdet og trænede endda med ved en enkelt træningsseance, da U/21-landsholdet i sidste uge var samlet i Vedbæk.

In this article